Αυξημένη κατά 12,51% ήταν τον φετινό Αύγουστο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βασική αιτία της αυξημένης κίνησης είναι η μεγάλη μεταναστευτική ροή και η μετακίνηση ενός σημαντικού αριθμού προσφύγων, κυρίως Σύριων, με αεροπορικά δρομολόγια.
Το φαινόμενο που επεκτείνεται και τον τρέχοντα μήνα δημιουργείται κυρίως από την έλλειψη ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμαπρόσφυγες που έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το αεροπλάνο, όπως επιβεβαιώνει ο νέος Αερολιμενάρχης Χίου Μιχ. Πουπάκης.
«Οι πρόσφυγες επιβάτες μετακινούνται κυρίως προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ανάλογα με την πορεία που θέλουν να ακολουθήσουν στη συνέχεια. Ακόμη και χτές είχαμε σημαντικές μετακινήσεις με όλες τις πτήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τα στοιχεία
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία κίνησης του κρατικού αερολιμένα, οι αναχωρήσεις επιβατών εσωτερικού ανήλθαν σε 13.206 εφέτος, έναντι 11.738 πέρυσι, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 12,51%. Αντίστοιχα καταγράφηκαν10.660 αφίξεις επιβατών εσωτερικού έναντι 10.273 του περυσινού Αυγούστου, αύξηση κατά 3,77%.
Ο Αερολιμενάρχης επισημαίνει ότι η αύξηση της κίνησης οφείλεται και στον πολλαπλασιασμό των δρομολογίων. Τα εσωτερικά δρομολόγια ανήλθαν σε 449 έναντι 368 πέρσι, αύξηση επιπέδου 22,01%, ενώ για το εξωτερικό πραγματοποιήθηκαν 52 πτήσεις έναντι 46 του Αυγούστου 2014, αύξηση 13,04%.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.