7.10.2015 12:28

Αεροπορική εταιρεία έχασε τις βαλίτσες του διευθύνοντα συμβούλου της

Ο Bradley Tilden είναι ο CEO της Alaska Airlines και κλήθηκε να διαχειριστεί την απώλεια των αποσκευών του από την εταιρεία που διευθύνει ο ίδιος, με βάση την διαδικασία που αυτός συνέταξε.

«Ελπίζω να μην γίνει θέμα», είπε ο Tilden στις αρχές, με τους L.A. Times να κάνουν αναφορά στο περιστατικό, όπως και στο γεγονός ότι ο Tilden είχε χάσει και άλλη μία φορά τις αποσκευές του πριν από 25 χρόνια, πάλι ταξιδεύοντας με την... Alaska Airlines.

Ενώ συχνά επιβάτες διαμαρτύρονται ότι έχασαν τις αποσκευές τους, η αλήθεια είναι ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στο θέμα του ελέγχου των αποσκευών. Σύμφωνα με έκθεση του 2014 της SITA, που ειδικεύεται στις αερομεταφορές, το φαινόμενο της απώλειας αποσκευών σημείωσε μείωση 50% την τελευταία 10ετία.

Βέβαια βασικός λόγος είναι και το γεγονός ότι πλέον οι επιβάτες ταξιδεύουν με λιγότερες αποσκευές (ή λιγότερες και μεγαλύτερες).

Πάντως σε αντίθεση με άλλες αεροπορικές εταιρείες που δεν προσφέρουν τίποτα σε κάποιον επιβάτη όταν χαθούν οι αποσκευές του. Η Alaska που αν δεν είναι σε 20 λεπτά στα χέρια του οι αποσκευές, τότε δικαιούται δώρο 25 δολαρίων ή 2.500 μίλια δωρεάν.

Οι αποσκευές του Tilden που επέλεξε την εταιρεία του για να πάει σε συνέδριο, χάθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκαν όμως και παραδόθηκαν στον CEO της εταιρείας την επόμενη ημέρα, πιθανά με το δώρο των 25 δολαρίων ή τα δωρεάν μίλια.  

Έτσι και ο Bradley Tilden εκμεταλλεύτηκε το καθεστώς αποζημιώσεων της εταιρείας του, δεν ξέρουμε όμως αν κάποιος έχασε την δουλειά του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ