10.5.2013 14:19

Αέρας στα πανιά τους

ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ

Ο δρόμος για την αξιοποίηση κι εκμετάλευση των δυο μύλων στα Ταμπάκικα από ιδιώτες ανοίγει τη Δευτέρα, με τον ορισμό των όρων δημοπράτησης από τα μέλη της  Οικονομικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της.

Τα άριστα αποτελέσματα που έχει φέρει η «υιοθεσία» των δυο μύλων από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών, με την αναπαλαίωση και συντήρηση τους καθώς και η αδυναμία της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο κόστος, οδηγεί στην παραχώρηση τους σε ιδιώτες με όρους που θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, όλα είναι υπό συζήτηση και θα αποφασιστούν από τα μέλη της επιτροπής τόσο για το μίσθωμα όσο και για τη χρονική διάρκεια της παραχώρησης.

Εκείνο που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι ότι οποιαδήποτε εργασία κι αν πραγματοποιηθεί θα πρέπει να γίνει με την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«Στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής θα καθοριστούν οι όροι της παραχώρησης των δυο μύλων που βρίσκονται στις άκρες, αφού οι δυο μεσσαίοι έχουν παραχωρηθεί στους φουσκωτούς. Οι όροι θα συναποφασιστούν αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι απαγορεύονται από την αρχαιολογία οι παρεμβάσεις στο κέλυφοςε των μύλων κι οποιαδήποτε παρέμβαση γίνει πρέπει να γίνει καθ΄υπόδειξη της εν λόγω υπηρεσίας» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ