7.5.2013 15:51

«Αδύνατη η ανάπτυξη μαρίνας στο ήδη υπάρχον λιμάνι»

«ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ» ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Τα πυρά του κατά του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και των δύο τοπικών Βουλευτών εξαπολύει μέσα από δελτίο Τύπου ο Δήμος Χίου με αφορμή την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιήσει τμήμα του υπάρχοντος λιμένα για να αναπτύξει μέσα σε αυτόν μαρίνα για τουριστικά σκάφη.

Όπως σημειώνει ο Π. Λαμπρινούδης είναι αδύνατο σε ένα λιμάνι κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι η έλλειψη χώρου να αναπτυχθεί μαρίνα.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Χίου σημειώνει:

«Σχετικά με την προτεινόμενη παραχώρηση τμήματος του λιμανιού της Χίου στο ΤΑΙΠΕΔ, για την αναβάθμιση του υπάρχοντος χώρου στη νότια πλευρά του λιμανιού σε μαρίνα αναφέρουμε τα πιο κάτω:

Όταν πριν από μερικούς μήνες δημοσιεύθηκε λίστα είκοσι( 20) λιμανιών που παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία αναφερόταν και το λιμάνι της Χίου, σε ερώτηση μας στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ.Μουσουρούλη , αν όντως είναι και το λιμάνι της Χίου μέσα α’αυτά, μας διαβεβαίωσε ότι δεν αφορά το κεντρικό λιμάνι αλλά το τουριστικό λιμάνι στο Νοσοκομείο Χίου. Την ίδια διαβεβαίωση είχαμε και από τον Βουλευτή Χίου, κ.Τριαντάφυλλο.

Σήμερα επανερχόμενοι, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σχεδιάζει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, να παραχωρηθεί εκ νέου τμήμα του λιμανιού της Χίου (στο ΤΑΙΠΕΔ) για μαρίνα.Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε και αλλάζουν τα σχέδια του Υπουργείου, θέλουμε όμως να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι και γι’αυτήν τη δράση χρειάζεται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ακόμα δεν έχει εγκριθεί ενώ έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την εκπόνηση του masterplan για το λιμάνι.

Αλήθεια είναι δυνατόν σε ένα λιμάνι το οποίο ασφυκτιά-από την έλλειψη χώρων- να παραχωρηθούν τα 2/5 των εγκαταστάσεων για την«ανάπτυξη μαρίνας», χωρίς να έχει δοθεί οριστική λύση στην χρηματοδότηση του νέου λιμανιού στο Κοντάρι ;;;;;

Έχει λάβει υπ’όψιν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή και το έργο είναι υπό δημοπράτηση με προϋπολογισμό 340.000€ ;;;;;;;

Παρακαλούμε τελειώνοντας να ληφθούν τα παραπάνω, σοβαρά υπόψιν, πριν τις τελικές αποφάσεις.

Ας μείνουμε ως πολίτες αυτού του νησιού, τουλάχιστον συνεπείς, στις κατά καιρούς υποσχέσεις μας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ