29.11.2012 19:20

"Adios" για τα πλοία του Μηνιώτη

Έφτασε η αρχή του τέλους και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση των σκαφών Μηνιώτη από τη μαρίνα του νοσοκομείου. Νέα ιδιοκτήτρια των πλοίων είναι η ναυτιλιακή εταιρεία «Σπανόπουλος Ν.Ε», που πήρε το έργο, μετά την αποβολή από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό του πρώτου αναδόχου που δεν  ανταποκρίθηκε στις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Η μεταφορά τους στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας είναι θέμα ημερών.
«Ο καιρός δεν επέτρεψε στον επενδυτή να τα πάρει από χτες, όπως προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός», δηλώνει ο Λιμενάρχης Γ. Σκανδάλης. Το ρυμουλκό της εταιρείας «Χρήστος 18», ολοκλήρωσε τις εργασίες οργάνωσης της ρυμούλκησης και έχει ελλιμενισθεί  στο λιμάνι της Χίου μέχρι να γίνει δυνατή η μεταφορά τους».
Σύμφωνα με την εταιρεία τα πλοία θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, όπου θα γίνουν οι εργασίες αξιοποίησης των μηχανών  και τα σκαριά θα κοπούν στο διαλυτήριο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ