26.8.2015 19:24

Άδειο το ταμείο για το μεταναστευτικό [HXHTIKO]

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε επίπεδο διαπιστώσεων παρά σε επίπεδο λύσεων στάθηκε για μία ακόμη φορά η συζήτηση που προκλήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή τόσο των δημάρχων, των οποίων τα νησιά αποτελούν πύλες εισόδου, όσο και των Υπουργών Ναυτιλίας και Μετανάστευσης Θ. Δρίτσα και Τ. Χριστοδουλοπούλου αντίστοιχα.

Παρά τις επισημάνσεις των δημάρχων ότι πλέον δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς να υπάρξει χρηματοδότηση, η απάντηση των κυβερνητικών στελεχών υπήρξε σαφής λέγοντας ότι έχουν να διαχειριστούν μόλις 2,7 εκ. ευρώ.

Στη διάρκεια της συνάντησης πάντως έγινε πλέον σαφές ότι ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρηματοδότησης των νησιωτικών κυρίως Δήμων προκειμένου να ενισχύσουν τις υποδομές φιλοξενίας, αφού όπως ειπώθηκε τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί από την Ε.Ε. αφορούν κυρίως την επέκταση των κέντρων φιλοξενίας κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε το σύνολο των δημάρχων που προσκλήθηκαν με εξαίρεση τους δήμους Οινουσσών, Αγαθονησίου, Χάλκης και Σύμης οι οποίοι έστειλαν επιστολές.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ακολούθησε συνάντηση των Δημάρχων για το ίδιο θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ