24.10.2016 15:00

Αδειάζει σταδιακά η Σούδα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕΤΑΦΟΡΑ 150 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗ ΒΙ.ΑΛ. ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΤΑΦΡΟΥ

Την από κοινού απόφαση μετεγκατάστασης 150 ατόμων που διαμένουν σε σκηνές έξω από τον καταυλισμό της Σούδας, έλαβε από κοινού ο Δήμος Χίου με το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Πρόκειται κυρίως για τα άτομα που εξαιτίας της ανυπαρξίας χώρου, έχουν στήσει σκηνές στην παραλία της βόρειας τάφρου του Φρουρίου με αποτέλεσμα ο καταυλισμός να λάβει διαστάσεις πέρα από αυτές που είχαν αρχικά υπολογιστεί.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες 150 περίπου άτομα, θα μεταφερθούν στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. εκεί όπου επί του παρόντος υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε οικίσκους φιλοξενίας.

Παράλληλα ο χώρος μετά την απομάκρυνσή τους θα αποκατασταθεί πλήρως ενώ θα αποκατασταθεί η περίφραξη που απαγόρευε την είσοδο στην παραλία.

«Για να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της Σούδας βασική προϋπόθεση είναι να ελέγξουμε τον αριθμό. Όπως είναι τώρα η κατάσταση ο καταυλισμός δεν μπορεί να κλείσει. Άρα αρχικά θα πρέπει να βγάλουμε τις σκηνές που είναι περιμετρικά του καταυλισμού και σταδιακά να αρχίζει να αδειάζει ο χώρος», ανέφερε ο κ. Καραμανής στην κάμερα του politischios.gr, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να συνεχίζουν να παραμένουν άτομα σε σκηνές δίπλα στην παραλία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ