26.5.2015 15:29

ΑΔΕΔΥ: Κινητοποίηση για τη «σωτηρία των ταμείων» την Πέμπτη

Προς διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου

Κινητοποίηση για τη «σωτηρία των ασφαλιστικών ταμείων» διοργανώνει την Πέμπτη στις 12:30 η ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Εργασίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιτροπή εκπροσώπων ΑΔΕΔΥ και φορέων θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Σρατούλη, στις 13:00.

Προς διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ΜΤΠΥ (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης), στο οποίο εντάχθηκε το ΤΕΑΔΥ και το ΤΠΔΥ (Εφάπαξ), όπως και όλα τα μεγάλα Ταμεία Κοινωνικής ασφάλισης, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί:

-Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με Νόμο, όπως έχει  δεσμευτεί η παρούσα κυβέρνηση.
-Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ, που καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.
-Διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης  και σταθερή εγγύηση του κράτους για τη βιωσιμότητα των ταμείων. Ακύρωση των σχεδίων  μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.
-Καμία νέα μείωση στο εφάπαξ και σε όλα τα ταμεία. 
-Επαναφορά της 13ης  και 14ης σύνταξης.
-Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ