19.11.2021 14:05

ΑΔΕΔΥ Χίου: «Τι γίνεται με τα κρούσματα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων»;

Για μη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ Χίου την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Πιο συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Πρόσφατα υπήρξε διαπιστωμένο κρούσμα covid19 στα γραφεία της υπηρεσίας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου. Καταγγέλλουμε ότι με ευθύνη της διεύθυνσης, δεν πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και την προστασία των υπαλλήλων στην υπηρεσία.

Ενώ επισημαίνονταν σε έγγραφο της Διεύθυνσης «το επί συμβάσεις προσωπικό καθαριότητας της εφορείας νοσεί με covid19»... και οι ανάγκες των γραφείων όπου κινείται πολυάριθμο προσωπικό και πολίτες είναι αυξημένες ειδικά υπό συνθήκες πανδημίας.

Συγκεκριμένα, δεν προέβη στην απολύμανση των γραφείων αν και ζητήθηκε ενώ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα τεστ covid19 σε υπάλληλο των γραφείων.
Τέλος με έγγραφο της διεύθυνσης με βάση τον υπαλληλικό κώδικα και τα άρθρα 25, 30 ανέθεσε καθήκοντα «εντέλλεσθε», επιβάλλοντας σε μόνιμες εργατοτεχνίτριες που επέβλεπαν εξωτερικές εργασίες να ετεροαπασχοληθούν στη καθαριότητα των γραφείων.

Έστειλε εκδικητικά για πρώτη φορά τρεις εργατοτεχνίτριες μόνες για ανασκαφικές εργασίες σε οικόπεδο σε χωριό προφανώς για να συνετιστούν και να μην αντιδρούν.

Η χρησιμοποίηση των διάτρητων κυβερνητικών μέτρων για την υγιεινή και την προστασία των εργαζομένων όπως κόβονται και ράβονται κάθε φορά από τον ΕΟΔΥ και η εφαρμογή των αντεργατικών διατάξεων του αντιδραστικού υπαλληλικού κώδικα για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών, από τη διεύθυνση είναι καταδικαστέες.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής προστασίας και ασφάλειας του συνόλου των υπαλλήλων καθώς και την κάλυψη των ελλείψεων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάσει τα αιτήματα των κλαδικών σωματείων (εργατοτεχνίτες καθαριστές, φύλακες).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ