17.10.2022 7:39

ΑΔΕΔΥ- Αυτοκινητοπορεία για την υγεία στη Χίο την Πέμπτη

Μεγάλη αυτοκινητοπορεία με σημείο έναρξης το Νοσοκομείο της Χίου και κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, διοργανώνει την προσεχή Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για την υγεία.

Η αυτοκινητοπορεία θα ξεκινήσει από το Νοσοκομείο στις 18:30 με κατεύθυνση προς την πόλη, πλατεία Βουνακίου, λιμάνι, ξενοδοχείο Χανδρή, επιστροφή πλατεία από το λιμάνι.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19:30 στην πλατεία Βουνακίου με τα μουσικά σχήματα των αδερφών Πούπαλου μαζί με την Αγγελική Γιακουμή και των Καβύρη- Νταΐκου.

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Συμμετέχουμε μαζικά στην αυτοκινητοπορεία και στη συναυλία που διοργανώνουν Σωματεία και Φορείς του νησιού την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, την μέρα Πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών.

Δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα τους για στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού, έτσι ώστε να μη κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Όλοι τους αφήνουν συνειδητά υποστελεχωμένες τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού, γιατί λογαριάζουν την υγεία ως κόστος. Έγνοια τους είναι να εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα στους ιδιώτες, που κάθε τόσο τους μπουκώνουν με εκατομμύρια ευρώ, βάζοντας τους δίπλα, μέσα και πάνω από το δημόσιο σύστημα υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Δίνουμε απάντηση στον Υπ. Μετανάστευσης που μας κοροϊδεύει δικαιολογώντας την απαράδεκτη καθυστέρηση στελέχωσης του ΕΚΑΒ. Ο τραγικός θάνατος του Χιώτη πυροσβέστη συνέβη γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί άργησε να φτάσει επειδή βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και όχι επειδή δεν ήξερε τη διεύθυνση ο διασώστης!

Καμία αναμονή στις κούφιες υποσχέσεις για να "αλλάξει η κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι του 2023" ή για τη "δημιουργία ΙΕΚ διασωστών στη Χίο", που θα λύσει το πρόβλημα όπως είπε.

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας - κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, τα Σωματεία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τους έμπορους και αυτοαπασχολούμενους, τοπικές κοινότητες και συλλόγους κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.
  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.
  • Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών και Αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.
  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ).
  • Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι βρίσκονται σε αναστολή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ