17.3.2014 12:55

Αβοήθητο από την Περιφέρεια το ΔΗΠΕΘΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΣΠΙΛΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΖΑΦΕΙΡΗ

Για τα ζητήματα που απασχολούν το περιφερειακό μας θέατρο, ενημερώθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Γ. Σπιλάνης από τον Γιάννη Ζαφείρη και το Γιώργο Παυλιδάκη, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Χίο.

Ο κ. Σπιλάνης και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ευγ. Λαγού συμφώνησαν στην υποχρέωση  της Π.Β.Α. για τη στήριξη του φορέα, η οποία άλλωστε αποτελεί και βασικό εταίρο στην προγραμματική σύμβαση του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α με έδρα τη Χίο. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου επεσήμανε ότι έως σήμερα η Περιφέρεια Β.Α. δεν έχει συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο στην προώθηση και προβολή έργου του ΔΗΠΕΘΕ στα νησιά – ζώνη ευθύνης της Π. Β. Αιγαίου, στερώντας την παρουσίαση του παραγόμενου έργου στους δημότες οκτώ νησιών (πλην της Χίου).

Ο Γιάννης Ζαφείρης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014, ύψους 30.000 ευρώ, όπου ωστόσο εκ μέρους της Περιφέρειας για άγνωστους λόγους δεν προχώρησε παρά την έγκρισή του, γεγονός που ακυρώνει την προγραμματισμένη περιοδεία σε πέντε νησιά του Β. Αιγαίου, όπως είχε συμφωνηθεί. Παράλληλα, ο Κ/Διευθυντής στάθηκε στο ζήτημα έλλειψης αίθουσας αποκλειστικής χρήσης από το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α., (ατακτοποίητη συμβατική υποχρέωση του Δήμου Χίου), ενώ χαρακτήρισε μείζονος σημασίας την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Β.Α. στο διοικητικό Συμβούλιο του Θεάτρου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ