30.5.2015 10:46

87 στη Χίο, 758 στη Μυτιλήνη

Σε δύο συνολικά περιστατικά επενέβη τις πρωινές ώρες το Λιμεναρχείο Χίου περισυλλέγοντας 87 άτομα. Η κατάσταση πάντως στη Χίο τα τελευταία 24ωρα παραμένει διαχειρίσιμη την ώρα που στη γειτονική Λέσβο από χθες μέχρι σήμερα έχουν περισυλλεχθεί 758 άτομα.  

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τους αναπληρωτές υπουργούς Ναυτιλίας, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ζητά την άμεση ενίσχυση των αρχών σε μηχανήματα και ανθρώπους ώστε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί να είναι διαχειρίσιμη. Ο κ. Γαληνός αναφέρει πως η κατάσταση πλέον στη Λέσβο από πλευράς παρουσίας μεταναστών και προσφύγων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

«Για να κατανοήσετε το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να σας αναφέρω πως καθημερινά δημιουργείται πληθυσμιακά ένα νέο μεγάλο χωριό. Παράλληλα, εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των πολιτών του νησιού όσο και των ίδιων των μεταναστών λόγω της έλλειψης οργανωμένων εγκαταστάσεων υγιεινής και της διαμονής πολλών εξ αυτών σε δημόσιους χώρους».

Ο κ. Γαληνός σημειώνει πως η δυνατότητα μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα, 500, 600, 700 ημερησίως προσκρούει στο γεγονός ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ρυθμούς διεκπεραίωσης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ