3.3.2017 12:59

8,5 εκατ. ευρώ για την αστική ανάπλαση της πόλης της Χίου

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Το «πρασινό φως» από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου πήρε το πρωί της Παρασκευής, το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής Χωρικής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Σε τι αφορά το πρόγραμμα

Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Χίου που έχει συνολικό προϋπολογισμό 8,5 εκατομμύρια ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Χίου, στοχεύει στην εφαρμογή ενός  ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάδειξη της πόλης της Χίου σε ένα λειτουργικό αστικό κέντρο νησιωτικού χαρακτήρα με έργα αναπλάσεων, υποδομών πολιτισμού, ανάδειξης σημείων και περιοχών καθώς και δράσεις συγκοινωνιακών ρυθμίσεων και άλλων διευκολύνσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε σχετικά: «Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης αποτελεί μια καινοτόμο πολιτική της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την τοπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ο Δήμος Χίου με την παρούσα έγκριση εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση για να υλοποιήσει σημαντικό αριθμό έργων που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της πόλης της Χίου ως μια σύγχρονη, βιώσιμη και πολυλειτουργική πόλη, με ταυτόχρονη επίτευξη οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών ωφελειών».

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ