13.7.2015 10:16

800 μετανάστες από Σάββατο μέχρι Δευτέρα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι αφίξεις μεταναστών από τα έναντι τουρκικά παράλια. Το Λιμεναρχείο Χίου περισυνέλλεξε 550 άτομα το Σάββατο, 100 άτομα την Κυριακή ενώ μέχρι στιγμής έχει επέμβει σε τρία περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγκάλη, Πάρπαντα και Γιόσωνας από τα οποία περισυνέλλεξε 150 περίπου άτομα.

Σε ότι αφορά στους δύο Τούρκους διακινητές ηλικίας 31 και 32 χρονών που συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να οδηγηθούν και πάλι ενώπιον του Εισαγγελέα. Όπως προέκυψε από τα λεγόμενά τους και οι δύο είναι κάτοικοι της γειτονικής Σμύρνης, με τον μεν 31χρονο να δηλώνει ελαιοχρωματιστής και τον 32χρονο αρχικά να ισχυρίζεται ότι ήταν άνεργος και στη συνέχεια Ιδιωτικός Υπάλληλος.

Την ίδια ώρα το αδιαχώρητο επικράτησε στο χθεσινό πρωινό δρομολόγιο του πλοίου για Πειραιά στο οποίο επέβαιναν 1400 μετανάστες από τη γειτονική Μυτιλήνη και 80 μετανάστες από τη Χίο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ