5.12.2012 10:54

8 Χιώτες ελέγχονται για αιφνίδιο πλουτισμό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡIΔΑΣ «6 ΜΕΡΕΣ» ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 1747 ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 

Από λίστες είναι αλήθεια έχουμε κουραστεί το τελευταίο διάστημα.

Άλλη να αναφέρεται σε καταθέσεις στο εξωτερικό, άλλη να αναφέρετε σε οφειλέτες του Δημοσίου, άλλη να αναφέρεται σε διαπλεκόμενους και πάει λέγοντας. Η τελευταία λίστα που κυκλοφόρησε πάντως από έντυπο μέσο της Αθήνας περιλαμβάνει και Χιώτες και δη 8 άτομα που τους εμφανίζει να ελέγχονται από την Εφορία για παράνομο πλουτισμό, από αντίστοιχα συνεργεία της Οικονομικής Δίωξης.

 

Η λίστα του αιφνίδιου πλουτισμού (;)

Η λίστα παρουσιάστηκε στην εφημερίδα «6 Μέρες» την Δευτέρα και σύμφωνα με το δημοσίευμα  «πρόκειται για λίστα με ονόματα που προέκυψαν το 2011 μέσω της αυτόματης διαδικασίας ελέγχου του συστήματος Elenxis, κατ’ εντολήν του υπουργείο Οικονομικών».
Συγκριμένα, τον Απρίλιο του 2011, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για να γίνει λεπτομερής έλεγχος σε αυτούς τους 1747 φορολογούμενους, ώστε να διαπιστωθεί αν ισχύει και αν δικαιολογείται ο πλουτισμός που εμφανίζουν στο σύστημα. Το περίεργο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «6 Μέρες«, είναι ότι ενάμιση χρόνο μετά δεν έχει προχωρήσει ο έλεγχος όπως θα έπρεπε.


Οι 8 Χιώτες

Ανάμεσα στα ονόματα που πεοιγράφονται αναλυτικά με όνομα, επίθετο και πατρώνυμο, περιλαμβάνονται και εκείνα 8 συμπολιτών μας από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηρίοτητας του τόπου (έμποροι, κατασκευαστές, ελέυθεροι επαγγελματίες), άνθρωποι που έχουν εμπλακεί και με τα κοινά, και σύμφωνα με την εφημερίδα «6 Μέρες» καλούνται να αποδείξουν τον πλουτισμό τους.

 

Και πρώην πρωθυπουργοί και πρώην υπουργοί...

Ανάμεσα στα ονόματα των 1747 περιλαμβάνονται, πρώην αρχηγοί κομμάτων, πρώην υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι, δικηγοροι, γιατροί, ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και δεκάδες επαγγελματίες διαφόρων κατηγοριών με τεράστιες περιουσίες.

Οι περισσότεροι από αυτούς, δραστηριοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αθήνα, Πειραιά, στο υπόλοιπο Αττικής και την Θεσσαλονίκη, αλλά και σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ