26.5.2015 17:29

60.000 ευρώ για έργα δασοπροστασίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Πρακτικές που μέχρι πρότινος καταδίκαζε συλλήβδην,  εφαρμόζει τελικά η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποι της, εξαναγκασμένοι από τις καταστάσεις και κυρίως από την πίεση του χρόνου και της εγγύησης του αποτελέσματος.

‘Ετσι προκειμένου να καθαριστούν άμεσα και κατά το δυνατόν καλύτερα οι δασικοί δρόμοι σε όλο το νησί κι έχοντας προβλέψει στον προϋπολογισμό ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ, επέλεξε εντέλει να το κατακερματίσει και να το μοιράσει ανά δημοτική ενότητα σχεδόν, σε πέντε τμήματα.

Έτσι θα διανεμηθούν ποσά για τους πρώην δήμους Χίου Καμποχώρων και Αγίου Μηνά, Αμανής, Μαστιχοχωρίων και Ιωνίας , Ομηρούπολης και Καρδαμύλων, όπου θα προκηρυχτούν με δημοπρασία ξεχωριστά έργα με την προϋπόθεση ότι σε αυτές τις δημοπρασίες θα συμμετέχουν ντόπιοι εργολάβοι ώστε το έργο να ξεκινήσει άμεσα και να είναι άρτιο σε σύντομο χρονικό διάστημα. «θα κληθούν από κάθε περιοχή οι εργολάβοι να δώσουν προσφορά. Έτσι θα υπάρχει και έκπτωση στην τιμή και θα γίνει το έργο σύντομα και σωστά» υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης υπερασπιζόμενος τη διαδικασία με την οποία διαφώνησε ο Ν. Μαρτάκης υποστηρίζοντας πως μια συνολική δημοπρασία θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη έκπτωση στον Δήμο.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Βεργίτσης διαφώνησε με τον καταμερισμό και τη διανομή των χρημάτων και εντέλει καταψήφισε παρά τις προσπάθειες του Γ. Ζώα και του Στρ. Γδύση, που υποστηρίζαν τις επιλογές τους, με βασικότερο επιχείρημα ότι οι περιοχές επιλέχθηκαν κατόπιν υποδείξεως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πως τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Ιούνη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ