28.1.2013 14:41

5 κεντρικά σημεία θα φιλοξενούν τα ποδήλατα

ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Θέσεις στάθμευσης και μπάρες για ποδήλατα οριοθέτησε η επιτροπή κυκλοφορίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ένα πάγιο αίτημα των ποδηλατών της Χίου, που είχε κατατεθεί κι επισήμως από το Σύλλογο «Ποδηλατείν» πριν ενάμισι χρόνο.
Πού θα μπουν
Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, θα τοποθετηθούν μπάρες για ποδήλατα στα έξης σημεία:
• στην πλατεία Ξυλά, δίπλα από το Ομήρειο
•  στο χώρο έξω από τη Δημοτική Πινακοθήκη όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ένα περίπτερο
• στην Προκυμαία και συγκεκριμένα στην οδό Παράσχου (ανάμεσα στο Πρωτοδικείο και το Sueno) που όπως προβλέπεται θα πεζοδρομηθεί
• στην Απλωταριά 
• στην πλατεία Φρουρίου από την είσοδο της Λάδης.
Και στα πάρκινγκ
Ανάλογες θέσεις με σκίαστρα ή τέντες προβλέπεται να υπάρξουν σε κάποια από τα δημοτικά πάρκινγκ. Όπως εξήγησε ο Π. Στεφάνου οι δημότες θα μπορούν να έχουν σταθμευμένα εκεί τα ποδήλατα τους έτσι ώστε να τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, αφήνοντας πριν το αυτοκίνητο τους στο χώρο στάθμευσης.
«Ακόμη είμαστε σε αρχικό στάδιο. Η Τεχνική Υπηρεσία θα αποφασίσει για το είδος της μπάρας που θα τοποθετηθεί και οι δημότες στη συνέχεια με την ανταπόκριση τους ή όχι στο μέτρο θα δείξουν αν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερες παρεμβάσεις. Υπάρχει η βούληση από την πλευρά μας να προχωρήσουμε. Διερευνούμε ακόμη και την προμήθεια ποδηλάτων για την εξυπηρέτηση των δημοτών από τα πάρκινγκ. Αλλά όλα ακόμη είναι σε διερευνητικό και πρώιμο στάδιο».
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ