23.7.2012 19:32

470.000 ευρώ το μήνα για τα επιδόματα αναπηρίας στο νησί

- «ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ Λ. ΒΑΡΚΑΡΗ», ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

Την ώρα που η χώρα αναζητάει τρόπους να εξοικονομήσει 31 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο η ζημιά από τα μαϊμού επιδόματα αναπηρίας μέσα στην τελευταία δεκαετία ανέρχεται στα 23 δις ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος.


Οι αριθμοί
Ο ίδιος παρακολουθώντας ζωντανά την αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε η οφθαλμίατρος του «Σκυλίτσειου» Λ. Βαρκάρη στο www.politischios.gr, σχετικά με την υπογραφή των πιστοποιητικών τυφλότητας ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές αναφορικά με τον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων πρόνοιας λέγοντας ότι στις προθέσεις του ΙΚΑ είναι η ισχυροποίηση των Επιτροπών Πιστοποίησης Αναπηρίας ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.
Μάλιστα όπως ανέφερε το κόστος συνολικά των επιδομάτων πρόνοιας στη Χίο, κάθε μήνα κοστίζει στο κράτος 470.000 ευρώ, χρηματικό ποσό που δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των κατοίκων του νησιού.


Έκπληξη από τα τελικά αποτελέσματα
«Θα πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι το ΙΚΑ ως εποπτεύον όργανο για όλα πλέον τα προνοιακά επιδόματα, μετά την περίπτωση της Χίου θα ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά για να δούμε ποιοι τελικά έπρεπε να τα πάρουν και ποιοι όχι», είπε ο Ρ. Σπυρόπουλος ενώ σχολιάζοντας τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τους ελέγχους του ΙΚΑ ανέφερε χαρακτηριστικά «Στη Χίο θα τρίβεται τα μάτια σας όταν βγουν τα αποτελέσματα. Θα εκπλαγείτε πραγματικά από τον αριθμό των μη δικαιούχων από τα επιδόματα τυφλότητας στο νησί».


Κ. Βογιατζάκης: «Ποινικά κολάσιμες οι ενέργειες της κ. Βαρκάρη»
Την ίδια ώρα τα πυρά του κατά της Λ. Βαρκάρη, εξαπέλυσε μέσα από δηλώσεις του στον «π» ο πρόεδρος της Επιτροπής Πιστοποίησης Αναπηρίας Κ. Βογιατζάκης, τονίζοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα».
«Η φιλανθρωπία είναι θεάρεστο έργο, όχι όμως όταν γίνεται με χρήματα του κράτους και με χρήματα των πολιτών. Εδώ έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις που απείχαν κατά πολύ από τα όρια τυφλότητας. Να είστε σίγουροι ότι αν κάποιος ασθενείς ήταν κοντά στο όριο τότε το τελικό μας πόρισμα θα ήταν υπέρ του ίδιου και θα έπαιρνε το επίδομα. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στη Χίο. Το νησί σας από τις πρώτες ημέρες έχει χτυπήσει κόκκινο», ανέφερε ο κ. Βογιατζάκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ