29.10.2014 13:30

4 χρόνια περιμένουν αποζημίωση!

18 ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ ΤΟΥ 2010

Οι εικόνες της βιβλικής καταστροφής σε περιοχές της Αττικής από τις βροχές της περασμένης Παρασκευής ξύπνησαν τις μνήμες ανάλογης καταστροφής στο νησί μας πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, όταν Απλωταριά, Βενιζέλου και Ταμπάκικα είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Κι όμως από τότε μέχρι σήμερα υπάρχουν 18 συμπολίτες μας πληγέντες που ακόμη δεν κατάφεραν να αποζημιωθούν.

Για γέλια και για κλάματα είναι η ιστορία, αφού, μετά από μεθοδεύσεις και προσπάθειες υπουργών, βουλευτών, φορέων και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις,  υποβολές εγγράφων, φακέλων και αλλεπάλληλων ελέγχων, τέσσερα χρόνια μετά κάποιοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση!

 

Λύση πακέτο;

Όπως εξήγησε ο Γ. Κουντουριάδης, από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, από τις πλημμύρες του 2010 υπάρχουν ακόμη 18 πληγέντες που δεν έχουν λάβει την αποζημίωση τους. Τέσσερα χρόνια μετά η υπόθεση τους είναι μπλεγμένη στα γραφειοκρατικά γρανάζια.

Το πρώτο λάθος έγινε στην επιτροπή καταγραφής της ζημιάς κι από εκεί κι ύστερα η ιστορία εξελίχθηκε με τον πιο ατυχή τρόπο.

Ο κ. Κουντουριάδης έθεσε το θέμα στην περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και στον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί μας για να λάβει την απάντηση ότι θα λύνονταν οριστικά το ζήτημα με μια λύση πακέτο που θα αφορούσε κι άλλες αποζημιώσεις για πλημμύρες.

Ίσως τώρα, μετά τα τελευταία δυσάρεστα στην Αττική, να βγει και κάτι ευχάριστο για τους 18 συμπολίτες μας, που είδαν όχι μόνο την περιουσία τους να καταστρέφεται αλλά και την ανυπαρξία ενός οργανωμένου συστήματος αποζημίωσης για τέτοιες καταστάσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ