28.5.2012 16:30

300 παιδιά για 8 βρεφονηπιακούς σταθμούς

- ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Με προβλήματα ξεκινά η νέα σεζόν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, κυρίως σε ότι αφορά την έλλειψη προσωπικού. Τουλάχιστον τέσσερις μόνιμοι υπάλληλοι αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν αφήνοντας σημαντικό και δυσαναπλήρωτο κενό με δεδομένο τον τρόπο που πλέον γίνονται οι προσλήψεις στο δημόσιο. Οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν κυρίως βοηθητικό προσωπικό ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις υπάρχει σχεδιασμός από το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας  του Δήμου, καλυφθούν όπως και τα προηγούμενα χρόνια με συμβασιούχους.
«Τα προβλήματα κυρίως έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις που θα έχουμε στο προσωπικό λόγω συνταξιοδότησης, από τη νέα σεζόν. Εκεί έχει στραφεί όλος ο σχεδιασμός μας κι αυτές τις αδυναμίες προσπαθούμε να καλύψουμε» δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του πολυοργανισμού Μ. Γιαννάρας μην αποκλείοντας να γίνει νέα κατανομή στο προσωπικό των παιδικών σταθμών.
 
300 τα παιδιά
Στους 8 βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του δήμου θα γίνουν δεκτά συνολικά 300 παιδιά, όσα και πέρσι δηλαδή με τις ανάγκες να είναι σημαντικά αυξημένες λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού ολοένα και περισσότεροι γονείς αδυνατούν να καταβάλουν δίδακτρα στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. «Θα πάρουμε συνολικά 300 παιδιά όσα και πέρσι αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε επιπλέον προσωπικό συνεπώς κι επιπλέον παιδιά» είπε ο κ. Γιαννάρας.
 
Άρχισαν οι αιτήσεις
Από σήμερα μέχρι και τις 22 του Ιούνη θα διενεργούνται οι εγγραφές νηπίων και  βρεφών στα τμήματα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του του Δήμου Χίου, για την επερχόμενη περίοδο Σεπτέμβρη 2012-Ιούλιο 2013, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση του, το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας  του Δήμου.
Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 22710-22200 (εσωτ 1) κ. Ειρήνη Ψύλλου από τις 9.00-13.00 στο βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Καλουτά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ