3.12.2012 8:40

3 Πυρκαγιές και 1 πτώση δέντρου το Σαββατοκύριακο

Η αυξημένη υγρασία αλλά και η κατά τόπους βροχόπτωση δεν εμπόδισε το Σ/Κ την εκδήλωση συμβάντων πυρκαγιάς αφού ο ανθρώπινος παράγοντας και η απροσεξία φαίνεται ότι και εν μέσω χειμώνα αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο για την Π.Υ. Χίου.
Έτσι χθες στις 10.45 ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Παναγίας Ερυθιανής στο Βροντάδο. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη στις 11.20 από 1 όχημα με 3 άντρες και 1 όχημα των εθελοντών της "Ο" με 3 επίσης άντρες αφού έκαψε 7 στρέμματα της προαναφερομένης έκτασης. Αιτία θεωρείται η καύση υπολλειμάτων καλλιεργειών  από τον Ρ.Μ. οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Την ίδια ημέρα στις13.00 ξέσπασε πυρκαγιά σε αύλειο χώρο οικίας στην περιοχή Χριστού Βαρβασίου ιδιοκτησίας Λ.Μ. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη άμεσα από 1 όχημα και 3 άντρες  αφού έκαψε ηλεκτρικά είδη, "παλιοσίδερα" και παλιό αυτοκίνητο που βρισκόταν εκεί. Διενεργείται προανάκριση για την ακριβή αιτία της πυρκαγιάς.
 
Επίσης την ίδια ημέρα στις 15.35 ξέσπασε πυρκαγιά σε οικία στην περιοχή των Αμάδων ιδιοκτησίας Μ.Ε. με ενοικιαστη την Ι.Σ. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη στις 16.00  από 1 όχημα με 2 άντρες αφού προξενήθηκαν ζημιές σε οικοσυσκευές και ρουχισμό αξίας 10.000 ευρώ. Πιθανή αιτία από  σόμπα καυσοξύλων. Διενεργείται προανάκριση. 
 
Τέλος χθες στις 17.40 η Υπηρεσία μετέβη για παροχή βοήθειας με 1 όχημα και 2 άντρες στην περιοχή Αγίων Πατέρων και πριν το Μοναστήρι,  όπου τεράστιο πεύκο λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία του δασικού δρόμου προς το Μοναστήρι.
 
Εγινε η μεταφορά του ατόμου που αδυνατούσε να περάσει και ενημερώθηκαν οι Πολιτικές προστασίες Δήμου και Περιφέρειας για τη διάθεση ειδικού γερανού για την ανάσυρση του δέντρου. Μέχρι  τότε η προσβαση προς Αγίους Πατέρες είναι δυνατή από το δασικό δρόμο που βρίσκεται έναντι του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Προβατά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ