1.2.2017 15:18

170.000 ευρώ αποζημιώσεις δίνει ο Γ. Μουζάλας στους κατοίκους της Μόριας

ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΚΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Μόριας, Νίκο Τρακέλλη, στο παλιό κοινοτικό γραφείο του χωριού, είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι αποζημιώσεις των κατοίκων των οποίων οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από τη λειτουργία του καταυλισμού. 

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας στον πρόεδρο του χωριού, μέχρι τώρα δεν υπήρχε διαδικασία για να δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους, διαδικασία που τελικά βρέθηκε και θα δοθούν 170.000 ευρώ σε συνολικά 60 ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, που μετέδωσε την είδηση τα χρήματα θα τα αποδώσει ο δήμος Λέσβου από χρήματα που λαμβάνει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό.

Σημειώνεται ότι τριμελής επιτροπή από τον δήμο Λέσβου καταγράφει νέες ζημιές, που έχουν προκληθεί κυρίως σε ελαιοκτήματα.

Καμία απάντηση για τις αιτήσεις της Χίου

Την ώρα πάντως που ο Γ. Μουζάλας υπόσχοντας αποζημιώσεις στη γειτονική Λέσβο, ακόμα δεν έχει δοθεί απάντηση στους κατοίκους τόσο του Χαλκειούς όσο και της Σούδας που έχουν υποστεί ζημιές από τη λειτουργία του hotspot και του καταυλισμού αντίστοιχα. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο έπειτα από τη διαβεβαίωση του κ. Μουζάλα ότι θα δοθούν άμεσα αποζημιώσεις. Παρότι ο Δήμος ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες, αφού έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα ανάμεσα στους κατοίκους και στο Υπουργείο, ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι απέγιναν τα συγκεκριμένα αιτήματα.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ