17.10.2014 13:53

14 μήνες για αναλύσεις;

Ο ΠΑΝΤ. ΒΡΟΥΛΗΣ ΚΡΟΥΕΙ ΚΩΔΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΔΥ

Πρωτοβουλία να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις που βιώνει το πρώην μικροβιολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ (νυν ΠΕΔΥ) αναλαμβάνει ο παθολόγος και πρώην δήμαρχος Παντ. Βρουλής, σε μια ύστατη προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Νομού και να αναλάβουν ενέργειες που θα λύσουν μια για πάντα το πρόβλημα με τις μικροβιολογικές εξετάσεις των ασθενών.
Όπως προκύπτει από έγγραφό του που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο, «στην 2η ΔΥΠΕ, στους νοσηλευτές Χίου και σε πλήθος ακόμη φορέων, ο Νομός Χίου είναι ο μόνος στον οποίο οι εξωτερικοί ιατροί (μικροβιολόγοι) δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. «Οι ασφαλισμένοι στα στο διάστημα που δεν εξυπηρετούνταν από το ΠΕΔΥ Χίου, προσέφυγαν στα ιδιωτικά κέντρα πληρώνοντας αντίτιμο και έπαιρναν ένα μέρος των χρημάτων εκ των υστέρων από τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι πολίτες όμως που αδυνατούσαν να πληρώσουν προσέφυγαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» με αποτέλεσμα να σχηματιστεί λίστα αναμονής τουλάχιστον 14 μηνών», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Βρουλής.
«Από τον Ιούνιο του 2014 με τη νέα μορφή το ΠΕΔΥ Χίου κλείνει ραντεβού με λίστα σε λιγότερο από ένα μήνα κάνοντας 17 αιμοληψίες την ημέρα. Παρά την ελάχιστη επάρκεια σε προσωπικό όπου οι περισσότεροι ιατροί εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα (που προφανώς θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία) και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο επαναλειτούργησε καθημερινά το μικροβιολογικό εργαστήριο μέσα στο ΠΕΔΥ, μετακινώντας εκτός από τη μικροβιολόγο και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο για υποστηρικτική εργασία. Οι αιμοληψίες γίνονται στη μονάδα και στη συνέχεια βγαίνουν στο μικροβιολογικό του Νοσοκομείου» συμπληρώνει ο κ. Βρουλής
Ως μόνη λύση σύμφωνα με τον παθολόγο εμφανίζεται η επαναλειτουργία του μικροβιολογικού στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ ΜΥ Χίου, μεριμνώντας η πολιτεία να το εφοδιάσει με καινούργια μηχανήματα και αντιδραστήρια και κάνοντας σύντομα διαγωνισμό. Με αυτό τον τρόπο θα γίνονται, όπως υπογραμμίζεται, περισσότερες εξετάσεις γρηγορότερη εξυπηρέτηση, και θα αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο.
Σε διαφορετική περίπτωση, το ΠΕΔΥ Χίου αναφέρει ότι το μικροβιολογικό του τμήμα, κινδυνεύει απλά... να κλείσει.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ