17.3.2014 8:58

49 αφίξεις μεταναστών σε λιγότερο από 24 ώρες

49 συνολικά άτομα αποβιβάστηκαν στις ακτές της Χίου από το πρωί της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας

Συνεχίζονται οι καθημερινές αφίξεις μεταναστών από τα Τουρκικά παράλια. Έτσι μέσα σε δύο 24ωρα είχαμε τον εντοπισμό συνολικά 19 ατόμων στη βόρεια αλλά και τη νότια Χίο.

Συγκεκριμένα στις 01:30 τα μεσάνυχτα 13 Σύριοι, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Καταράκτη από το Λιμεναρχείο Χίου και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ενώ λίγο μετά τις 09:00 το πρωί εντοπίστηκαν επιπλέον 30 άτομα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Καταράκτη και Γρίδια.

Όπως έγινε γνωστό ο Τούρκος διακινητής διέφυγε με ταχύπλοο σκάφος μετά την αποβίβαση των συνολικά 43 ατόμων.  

Μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής το Λιμενικό εντόπισε και περισυνέλεξε 6 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή του Μερσινιδίου.

Όπως έγινε γνωστό,  η Λιμενική Αρχή Χίου, ενημερώθηκε για ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, στην οποία άμεσα κατέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,προς έλεγχο και παροχή συνδρομής.

Το Α/Κ-Ε/Π «ΑΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟΣ» Λ.Χ. 3410, το οποίο βρισκόταν ήδη στην περιοχή, περισυνέλεξε τους 6 μετανάστες και συνοδεία του Ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τους μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο «ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ», όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ