19.10.2015 12:09

1200 αιτήσεις για τη διανομή τροφίμων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι 1200 αιτήσεις συμπολιτών μας για διανομή τροφίμων. Ο αριθμός αυτός, κάτω από την επιφανειακή ευημερία του νησιού των ναυτικών και των εφοπλιστών,  αποδεικνύει πως η φτώχεια έχει αγγίξει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού.

Οι πίνακες με τους επιλεγέντες δικαιούχους πρόσβασης, σε υπηρεσίες του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων  (ΤΕΒΑ), βρίσκονται αναρτημένοι στο Δημαρχείο καθώς και εκείνοι των οποίων απορρίφθηκε η αίτηση.

Στους  συγκεκριμένους πίνακες δεν αναφέρονται ονοματεπώνυμα, αλλά μόνο οι αριθμοί που έλαβαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν, βάσει των οποίων οι δυνητικά ωφελούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την έκβαση της αίτησής τους.   Όσοι έχουν απορριφθεί, μπορούν να υποβάλουν  ένσταση, συνοδευόμενη από τα παραστατικά που επικαλούνται, στην Υπηρεσία και τον αρμόδιο υπάλληλο που έκαναν την αρχική τους αίτηση, έως την Δευτέρα, 26//10/2015  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα έως Παρασκευή και από ώρα  07.30 έως 15.00).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Κοιν. Προστασίας του Δήμου και στα τηλέφωνα 22713 50052  -  54  και στους φορείς που υπέβαλλαν την αίτησή τους, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Όπως δήλωσε στον "π" ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλος ο Δήμος Χίου είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει το πρόγραμμα αμέσως μόλις το Υπουργείο οριστικοποιήσει το πως ακριβώς θα εφαρμοστεί, αν δηλαδή θα αποστέλλονται τρόφιμα στους κατά τόπους φορείς ή αν θα καταθέτονται χρήματα στην κάρτα αλληλεγγύης των δικαιούχων ώστε να μπορούν οι ίδιοι να τα αγοράσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ