25.7.2016 12:15

10 συν 10 ευκαιρίες να γνωρίσουμε τα Καρδάμυλα και την Αμανή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Θ. ΚΑΡΑΜΟΥΣΛΗ

Με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του νησιού για την περιοχή της Αμανής και των Καρδαμύλων, οι επαγγελματίες του τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Χίου ξεκινούν προγράμματα δωρεάν ξεναγήσεων στα χωριά της ΒΔ και ΒΑ Χίου με τον επαγγελματία ξεναγό Θωμά Καραμουσλή.

 Η ιδέα γεννήθηκε αρχικά από τους επαγγελματίες των Καρδαμύλων, υιοθετήθηκε άμεσα από τους επαγγελματίες της Αμανής και από κοινού πρότειναν στον δήμο Χίου να στηρίξει την προσπάθειά τους για ανάδειξη των περιοχών τους.

« Είναι γνωστό ότι τόσο η Αμανή όσο και τα Καρδάμυλα αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα επισκεψιμότητας στο νησί εξαιτίας κυρίως της χιλιομετρικής απόστασης από το κέντρο. Οι περιοχές αυτές διαθέτουν πανέμορφα τοπία και αξιολογότατα μνημεία. Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια των επαγγελματιών και ενισχύουμε οικονομικά δύο πολιτιστικούς συλλόγους που θα αναλάβουν να σχεδιάσουν σε συνεργασία πάντοτε με τους επαγγελματίες του τουρισμού το πρόγραμμα των ξεναγήσεων», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δ. Καράλης,  προσθέτοντας ότι θα πραγματοποιηθούν δέκα ξεναγήσεις στα Καρδάμυλα και δέκα στην Αμανή. «Οι ξεναγήσεις θα προσφέρονται δωρεάν στο κοινό και το πρόγραμμα το διαμορφώνουν οι επαγγελματίες», κατέληξε.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ