18.4.2017 14:12

Μια διαφορετική ανάσταση

Μια ανάσταση για λίγους, για εκείνους που πραγματικά είχαν την απόλυτη ανάγκη από το ελπιδοφόρο της μήνυμα, μια ανάσταση για αυτούς που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά στις νοσοκομειακές κλίνες, προσέφεραν με όλη τους την καρδιά τρεις εφημέριοι του νησιού.
Μετά από παράκληση της συναδέλφου Ευγενίας Κώτη να γίνει και Ανάσταση στο εκκλησάκι του νοσοκομείου για τους ασθενείς του «Σκυλίτσειου», η Μητρόπολη αποφάσισε να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα και να ορίσει εφημέριους για τελέσουν την αναστάσιμη λειτουργία στον Αγ. Στέφανο. Στο κάλεσμα του Μητροπολίτη ανταποκρίθηκαν  ο π. Στέφανος Λάρδας, ο π. Βασίλης Μαννάρας και ο π. Ιωάννης Τσιμούνης.
Ο παπά Στέφανος όμως γνωρίζοντας πως οι περισσότεροι πιστοί ήταν ασθενείς και κλινήρεις και δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν στο εκκλησάκι τη Λειτουργία αποφάσισε να μοιραστούν οι ιερείς σε Παθολογική και Χειρουργική κλινική και να τελεστεί σε κάθε μια η Λειτουργία.
Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας μοιράστηκαν κεριά στους ασθενείς και συνοδούς που με δάκρυα στα μάτια παρακαλούσαν για τη δική τους ανάσταση. Η συγκίνηση έφτασε στο αποκορύφωμα της όπως και η θρησκευτική κατάνυξη αφού προσκύνησαν και συμμετείχαν στη λειτουργία όλοι οι ασθενείς οι συνοδοί το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Δυστυχώς ήταν τέτοια η κατάνυξη και η ιερότητα των στιγμών που ουδείς βρέθηκε να την αποθανατίσει. Η καταγραφή όμως υπάρχει στις καρδιές και στις περιγραφές όσων συμμετείχαν σε αυτή τη μοναδική λατρευτική εμπειρία.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ