25.7.2019 10:40

Η ΠΕΚΕΒ είναι οικογένεια και έτσι θα μείνει

Η πρόεδρος του ιστορικού Βρονταδούσικου συλλόγου Μαρία Καστάνια μιλάει στον «π» για την πορεία και εξέλιξη του

Από τα τέλη Ιουλίου του 2017 βρίσκεται στο τιμόνι της ΠΕΚΕΒ και μετά την προ μηνών επανεκλογή της θα παραμείνει μέχρι και το 2021. Η σύγκριση με τον πατέρα της αναπόφευκτη αφού ο Ισίδωρος Καστάνιας υπηρέτησε επί 33 ολόκληρα έτη πιστά το ιστορικό σωματείο και το «μεγάλωσε» σαν να ήταν ένα ακόμη φυσικό του τέκνο.

«Ποτέ μου δεν φοβήθηκα τη σύγκριση με τον πατέρα μου. Είναι φυσικό όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται τόσο πολλά χρόνια σε ένα σωματείο να ταυτίζεται με αυτό. Όμως οι εποχές αλλάζουν και τα σωματεία ακολουθούν την εξέλιξη της εποχής. Αλλιώς ήταν η ΠΕΚΕΒ πριν 15-20 χρόνια αλλιώς είναι τώρα. Πλέον ένας σύλλογος για να σταθεί θέλει κόσμο ενεργό που συνεχώς να τρέχει. Εγώ στην ΠΕΚΕΒ δεν εμφανίστηκα ξαφνικά. Είμαι στο ΔΣ από το 2006 και από παιδάκι μεγαλώνω μέσα στις εγκαταστάσεις της και τα τμήματα της», αναφέρει η Πρόεδρος της ΠΕΚΕΒ Μαρία Καστάνια, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μείνει πρόεδρος εσαεί. «Καλό είναι να ανανεωνόμαστε και να μπαίνει και νέο αίμα. Τα παλιά μέλη βοηθούν με την πείρα τους τα καινούργια και έτσι γίνεται ένα καλό πάντρεψα παλιού με νέου προς όφελος πάντα του συλλόγου».

Πάντοτε λειτουργούσαμε σαν οικογένεια

«Από τη σύστασή του αυτός ο σύλλογος λειτουργούσε ως οικογένεια και μέχρι σήμερα έτσι λειτουργεί. Όλοι μας βοηθάμε σε όλα τα τμήματα δίχως να υπάρχει δικό σου και δικό μου καθήκον. Και τα 15 μέλη του συμβουλίου τρέχουν δίχως διαλείμματα και διακοπές ανελλιπώς όλο τον χρόνο. Σημαντική είναι η βοήθεια των γονιών των παιδιών που συμμετέχουν στα διάφορα εργαστήρια, των παππούδων, των θείων. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε ομαδικά και ο καθένας να προσφέρει αυτό που μπορεί δίχως να υπάρχουν παρεξηγήσεις και εγωισμοί», επισημαίνει η Μαρία Καστάνια.

Επαναδραστηριοποίηση τμημάτων και δημιουργία νέων

Όπως εξηγεί η Πρόεδρος της ΠΕΚΕΒ κάποια τμήματα του συλλόγου εμπλουτίστηκαν και κάποια νέα συστάθηκαν. «Το χορευτικό τμήμα ήταν πολύ ενεργό από το 2013 με την επιστροφή της Στέφανι Ζαννίκου, η οποία ήταν ένα παιδί μεγαλωμένο μέσα στην ΠΕΚΕΒ που αγαπούσε τον χορό και τη δράση και πραγματικά ανέλαβε την κατάλληλη θέση, καταφέρνοντας πριν καν ξεκινήσουν τα μαθήματα να συγκεντρώσει 110 παιδιά. Το χορευτικό μας τμήμα είναι από τα πιο πολυπληθή.

Ταυτόχρονα όμως λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής με την Αλέκα Γλύκα, κοπτικής-ραπτικής με τη Μαρκέλλα Κοϊνάρη, υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, θεάτρου. Το καλό είναι ότι το ένα τμήμα βοηθάει το άλλο. Για παράδειγμα οι κυρίες της ραπτικής-κοπτικής συμπράττουν στο ράψιμο κουστουμιού των χορευτικών τμημάτων και του θεάτρου.

Τέλος φέτος για πρώτη φορά ξεκίνησε και το τμήμα ενόργανης γυμναστικής με τη Μ. Μάλαντη, η οποία και παλαιότερα προπονούσε στην ΠΕΚΕΒ».

Η εξέλιξη της ομάδας υδατοσφαίρισης και η άνοδος στην Α2 κατηγορία

Η ανδρική ομάδα πόλο της ΠΕΚΕΒ πάντοτε ήταν ενεργή και με επιτυχίες στην Β΄ κατηγορία που αγωνιζόταν. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο όμως η διοίκηση της ΠΕΚΕΒ αποφάσισε να τη στηρίξει ενεργά και το καλό αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει. «Η ομάδα μας πάντοτε στηριζόταν στα Χιωτάκια και πάντοτε είχε επιτυχίες. Βέβαια από πέρσι η διοίκηση έλαβε την σπουδαία απόφαση να ενεργοποιηθεί εμπράκτως και να στηρίξει με κάθε τρόπο και μέσο την ομάδα. Εμείς πάντοτε θα λειτουργούμε ως οικογένεια και όχι ως επιχείρηση. Θα αρκεστούμε στα παιδιά μας , είναι ευπρόσδεκτα να έρθουν και άλλα νέα παιδιά και θα αποφύγουμε τις αγοροπωλησίες παιχτών. Όλοι οι αθλητές μας βέβαια είναι ελεύθεροι να πράξουν αυτό που θέλουν, δίχως πίεση. Τα έξοδα με την άνοδό μας στην Α2 είναι αυξημένα. Πέρσι υπήρξαν κάποιοι χορηγοί που στήριξαν την ομάδα όπως ο Όμιλος Φεγγουδάκη, ο Ματθαίος ο Λως και το Ίδρυμα Τσαπάλα και τους ευχαριστούμε θερμά. Όμως δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στους χορηγούς, η ΠΕΚΕΒ με εκδηλώσεις που πραγματοποιεί προσπαθεί να φέρει έσοδα στα ταμεία της και να ενισχύει όλα της τα τμήματα.», σημειώνει ικανοποιημένη από την επιτυχία της ομάδας της η Μαρία Καστάνια.

Καλοκαιρινό camp

Η λειτουργία του καλοκαιρινού camp απασχόλησης παιδιών μετρά μόλις δύο χρόνια παρουσίας αλλά η ανταπόκριση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. «Κάθε καλοκαίρι λειτουργούσαν τα ναυταθλητικά τμήματα της ΠΕΚΕΒ. Πρόπερσι για πρώτη φορά αυτά τα τμήματα είχαν πιο διευρυμένο ωράριο και το καλοκαίρι του 2018 ξεκίνησε η ημερήσια απασχόληση. Μάλιστα ο πρώτος χρόνος ήταν πειραματικός αλλά πολύ επιτυχημένος καθώς διαπιστώσαμε από τα ίδια μας τα παιδιά ότι περνούσαν ευχάριστα και απασχολούνταν και δημιουργικά(έπαιζαν, κολυμπούσαν, ζωγράφιζαν). Φέτος δίχως ιδιαίτερη διαφήμιση και προσπάθεια συγκεντρώθηκαν δεκάδες παιδιά, προσλάβαμε κόσμο που θα τα απασχολεί και όλα κυλούν ομαλά», σημειώνει η Πρόεδρος.

Μελλοντικό όνειρο η επισκευή και ανάδειξη του κτιρίου

Η επισκευή και ανάδειξη του κτιρίου της ΠΕΚΕΒ μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος είναι από τους μελλοντικούς στόχους της διοίκησης. «Υπάρχει έτοιμη μελέτη από την εποχή της δημαρχίας του Γ. Μαλαφή, απλά δεν υπάρχει κατάλληλο πρόγραμμα που να μπορεί να ενταχθεί. Συντήρηση γίνεται βέβαια αλλά μια ολοκληρωμένη επέμβαση θα ήταν ότι καλύτερο για τη διατήρηση αυτού του ιστορικού κτιρίου», τονίζει η Μαρία Καστάνια προσθέτοντας ότι μέλημα του συμβουλίου είναι η διατήρηση όλων των τμημάτων και η δημιουργία νέων.

Κλείνοντας η Πρόεδρος της ΠΕΚΕΒ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εργαζόμενους του σωματείου, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά λέει είναι μέλη της οικογένειας της ΠΕΚΕΒ. «Από την Κλεοπάτρα της Γεομέλου που εργάζεται στη γραμματειακή υποστήριξη μέχρι τους προπονητές Γιώργο Σαλιάρη, Κωνσταντίνο Κώνστα, Θεανώ Γδύση, τους εκπαιδευτές όλων των τμημάτων, τα παιδιά που εργάζονται στο camp, όλοι τους είναι έλη της μεγάλης οικογένειας της ΠΕΚΕΒ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ