Χωριά

5/8/18 22:45

τελ. ενημ.: 5/8/18 22:47

ΦΩΤΟ | Τραγικό τέλος μετανάστη στη λιμνοδεξαμενή του Ζυφιά

Ανασύρθηκε νεκρός από δύτη ενώ προηγουμένως κολυμπούσε με ομοεθνείς του από τη ΒΙ.ΑΛ.

Τραγικό τέλος επεφύλασσε η μοίρα για 30χρονο μετανάστη που διέμενε στη ΒΙ.ΑΛ..

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής όταν μία παρέα 15 ατόμων, όπως συνηθίζουν, επιχείρησαν να πέσουν στη λιμνοδεξαμενή εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών.

Ενώ όμως η παρέα του κολύμπησε και βγήκε στη στεριά ο ίδιος έμεινε πίσω και πνίγηκε σε βάθος 2,5 μέτρων πολύ κοντά προς το σημείο εξόδου. Παρότι σύμφωνα με τους φίλους του κάλεσε σε βοήθεια φωνάζοντας και κουνώντας τα χέρια του, γρήγορα βυθίστηκε στο νερό με αποτέλεσμα να χάσουν τα ίχνη του πριν καν προλάβουν να σπεύσουν για βοήθεια.

Περί τις 20:00 η Αστυνομία κάλεσε δύτη με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έρευνες εντοπισμού του οι οποίες όμως καθυστέρησαν εξαιτίας της θολότητας του νερού και των ακαθαρσιών.

Λίγο πριν τελειώσει το οξυγόνο του δύτη οι έρευνες απέδωσαν καρπούς αφού κατά την έξοδό του από τη λιμνοδεξαμενή έπεσε πάνω στο πτώμα του άτυχου μετανάστη λίγα μέτρα μακριά από τη στεριά και σε βάθος περίπου 2,5 μέτρων.

Ο άτυχος μετανάστης μεταφέρθηκε με νεκροφόρα στο Νοσοκομείο Χίου για νεκροψία – νεκροτομή ενώ η Αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Απερίφρακτη με ευθύνη της ΔΕΥΑΝΧ

Το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό δημιουργεί έντονη ανησυχία καθώς από την αρχή του καλοκαιριού ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιούν τη λιμνοδεξαμενή του Ζυφιά για να δροσιστούν.

Παρότι η ΔΕΥΑΝ Χίου είναι γνώστης της συγκεκριμένης κατάστασης η λιμνοδεξαμενή παραμένει απερίφρακτη με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτή να είναι ανεμπόδιστη από τον οποιονδήποτε.

Μάλιστα το συγκεκριμένο νερό προορίζεται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εταιρείας για την κάλυψη υδρευτικών αναγκών με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Σχόλια άρθρου: 0