28.1.2019 12:25

«Κρίσιμη η κατάσταση στο Σαραπιό», λέει το πόρισμα του Τ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου

«Υπάρχει σοβαρό ζήτημα» τονίζει στο Politischios.gr ο Μανώλης Μισσιρλής ενώ η Περιφέρεια προ ημερών καθησύχαζε τους πάντες

Στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τις άμεσες επόμενες κινήσεις που πρέπει να ακολουθηθούν για την περίπτωση του Σαραπιού.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Μανώλης Μισσιρλής, μιλά στον «π» σημειώνοντας ότι η κατάσταση στο Σαραπιό είναι κρίσιμη.

«Υπάρχει ζήτημα»

Όπως εξήγησε ο ίδιος υπάρχει σοβαρό ζήτημα, αφού η ροή νερού από το σώμα της κατασκευής προδίδει τον υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει όλη η κατασκευή. «Δεν μπορούμε να πούμε αν αυτό θα γίνει σήμερα, αύριο ή σε μία εβδομάδα. Σίγουρα όμως αυτή η κατασκευή αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί δεν έχει σχεδιαστεί σαν φράγμα αλλά σαν ένα απλό ανάχωμα», ανέφερε ο κ. Μισσιρλής.

«Στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου θα διατυπώσουμε όλες τις προτάσεις μας ώστε να ο κίνδυνος να μειωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος προς Καρδάμυλα χωρίς φόβο», κατέληξε ο ίδιος.

Στις υπόλοιπες προτάσεις του ΤΕΕ, περιλαμβάνονται οι ελεγχόμενες αντλήσεις νερού με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΝΧ καθώς και η απόφραξη του κεντρικού αγωγού απορροής υδάτων που είναι στη βάση του προφράγματος. 

Έκθετη η Περιφέρεια

Με βάση πάντως την εκτίμηση των μηχανικών του Τ.Ε.Ε. εγείρονται σημαντικά ερωτηματικά για τη στάση της Περιφέρειας, αφού προ ημερών, οι διαβεβαιώσεις που παρέχονταν από υπηρεσιακούς της παράγοντες μέσω του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, έκαναν λόγο για ελεγχόμενη κατάσταση που δεν ενέχει κανενός είδους κίνδυνο για την κατασκευή στο Σαραπιό. Επιπλέον παρότι ο «π», πριν καν το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε άλλος, προειδοποιούσε με δημοσίευμά του ότι η στάθμη στο Σαραπιό ανεβαίνει, χωρίς κανείς και κυρίως από την Περιφέρεια, να δώσει βάση σε ένα υπαρκτό ζήτημα.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ