10.6.2019 8:57

Αποκαταστάθηκαν για να εγκαταλειφθούν δύο χρόνια μετά

Όταν πριν από δύο χρόνια ολοκληρωνόταν οι εργασίες αποκατάστασης των μύλων του Ανέμωνα,  συνολικού προϋπολογισμού 470.000€ (ΕΣΠΑ) ο «π» επισήμαινε ότι άλλο ένα έργο ολοκληρώνεται δίχως να υπάρχει σχεδιασμός  για την αξιοποίηση και μελλοντική του χρήση.

Δύο χρόνια μετά οι εικόνες  μαρτυρούν από μόνες τους την εγκατάλειψη και απαξίωση των μύλων, σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Ένα έργο για το οποίο εάν υπήρχε σωστός σχεδιασμός αξιοποίησης του τουριστικά, πολιτιστικά, εμπορικά ή οτιδήποτε άλλο δεν θα επέτρεπε στον χρόνο και την εγκατάλειψη να μετατρέψει τους μύλους σε ένα άλλο άψυχο κουφάρι όπως οι βίγλες και τόσο άλλα γύρω μας που αποκαταστάθηκαν για να εγκαταλειφθούν και πάλι.

«Η κατάσταση μου προκαλεί θλίψη και απογοήτευση διότι σκορπίστηκαν 470.000€ για να γίνει ένα έργο το οποίο υπό άλλες συνθήκες αν αξιοποιούνταν τουριστικά θα ήταν προς όφελος της περιοχής. Τώρα μόνο ντροπή νοιώθεις όταν πας εκεί και βλέπεις τα χόρτα και  την εγκατάλειψη. Τουλάχιστον ας φρόντιζαν να κόψουν τα χόρτα και να καθαρίσουν τον χώρο», σημειώνει ο  νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Γ. Κλιαμενάκης 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ