7.9.2018 13:31

850.000 € για βελτίωση οδικού δίκτυο Χίου- Καρδαμύλων

Έργο συνολικού προϋπολογισμού 850.000€ για τη βελτίωση του οδικού δικτύου Χίου-Καραδαμύλων υπέγραψε η Περιεφεριάρχης Χρ. Καλογήρου

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση δύο τμημάτων της Εθνικής οδού Χίου – Καρδαμύλων, το πρώτο μήκους περίπου 1,7 χιλιομέτρων στην περιοχή Θόλος μεταξύ Βροντάδου και Συκιάδας και το δεύτερο μήκους περίπου 2,7 χιλιομέτρων στην οδό Παράκαμψης τη Λαγκάδας.

Στο πρώτο τμήμα, στην περιοχή Θόλος μεταξύ Βροντάδου και Συκιάδας, προβλέπεται να κατασκευασθούν:

  • Νέα ασφαλτόστρωση.
  • Έργα αντιστήριξης πρανών με συρματοκιβώτια στα τμήματα που τα ανάντη ορύγματα αποτελούνται από χαλαρά γαιώδη εδάφη.
  • Οδικός φωτισμός στο τμήμα της οδού από το τέρμα του υπάρχοντος ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή Θόλος έως την γέφυρα Παντουκειούς.
  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο τμήμα που έχει ή πρόκειται να ηλεκτροφωτιστεί έως γέφυρα Παντουκειούς στο ρεύμα προς Καρδάμυλα
  • Εργασίες διαγράμμισης.

Στο δεύτερο τμήμα, στην οδό Παράκαμψης τη Λαγκάδας, προβλέπονται έργα:

  • Ασφαλτόστρωσης.
  • Κατασκευής ερεισμάτων ή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής ή ορθογωνικής σε τμήματα που έχουν δημιουργηθεί φθορές του ερείσματος της οδού λόγω των όμβριων υδάτων.
  • Εργασίες διαγράμμισης.
  • Διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων που συγκλίνουν κάθετα στην οδό από παρακείμενο ρέμα προς φρεάτιο οχετού της οδού.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 10 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Χίου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Με τη χρηματοδότηση από τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εκτελούμε έργο για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Χίου- Καρδαμύλων. Το έργο έρχεται σε συνέχεια των άλλων οδικών έργων που έχουμε ήδη κάνει στην περιοχή και συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της οδικής ασφάλειας, σε έναν από τους κυριότερους οδικούς άξονες του νησιού».

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ