6.1.2022 11:17

Θεοφάνεια στον καταπέλτη του «Πελαγίτη»

Κρυφτούλι με τους κατοίκους του νησιού από τις αρχές του τόπου

Σε παιχνίδι εξάντλησης των πολιτών που αντιδρούν στη δημιουργία δομής στο Θόλος, μετατρέπεται το θέμα της προσέγγισης του πλοίου «Πελαγίτης» στη Χίο.

Η αρχή έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι των Μεστών οπότε κι επιχειρήθηκε η αποβίβαση οχημάτων, ανεπιτυχώς όμως, εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου.

Έτσι στις 6 το πρωί το πλοίο απέπλευσε από τη δυτική πύλη με προορισμό το κεντρικό Λιμάνι της Χίου όπου εισήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Στη θέα του πλοίου, κάτοικοι κι αιρετοί, στάθηκαν μπροστά στη ράμπα πρόσδεσης, αποτρέποντας το πλήρωμα να ρίξει τον καταπέλτη του πλοίου. Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, το πλοίο βγήκε εκτός λιμένα όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα αναχωρώντας για τη Μυτιλήνη. 

Την ίδια ώρα, συντονιστική επιτροπή και κάτοικοι, καλούν τον κόσμο σε διαρκή εγρήγορση αφού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσει νέα επιχείρηση. 

Ικανοποίηση από την Κυβέρνηση

Στο στρατόπεδο πάντως της κυβέρνησης, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν επεισόδια και εντάσεις, σημειώνοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν με τα ΜΑΤ τον Φλεβάρη του 2020, ανήκουν στο παρελθόν. Ωστόσο, τόσο η Κυβέρνηση όσο και το ίδιο το Υπ. Μετανάστευσης, επισημαίνουν ότι η προσωρινή αναβολή δεν σημαίνει και επ αόριστον αναβολή του έργου. 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ