Χίος Πόλη

6/12/17 12:12

τελ. ενημ.: 6/12/17 19:39

«Αν θέλετε να φύγετε από τη Χίο, αυτοκτονήστε…»

• Αντιμέτωπος με την κατηγορία της συμμετοχής σε αυτοκτονία, 19χρονος Σύρος που παρότρυνε σε αυτοκτονία ανήλικα προσφυγόπουλα στη ΒΙ.ΑΛ..

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 5 έτη, βρίσκεται 19χρονος Σύρος πρόσφυγας που παρότρυνε ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη ΒΙ.ΑΛ. να κρεμαστούν προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης και να μεταφερθούν σε κέντρα παραμονής στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η υπόθεση

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη εβδομάδα έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας 9χρονου ασυνόδευτου παιδιού που διαμένει στη ΒΙ.ΑΛ. που επιχείρησε να κρεμαστεί από το μανίκι της μπλούζας του. Το άτυχο παιδί μαζί με το επίσης ανήλικο αδερφάκι του μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση από τους ψυχίατρους και για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των ιατρών αλλά και των αστυνομικών τα παιδιά δεν διαγνώστηκαν με κάποια ψυχολογική διαταραχή με αποτέλεσμα να αναζητηθούν άλλοι λόγοι που ώθησαν τον 9χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν όταν ένας ιατρός που υπηρετεί στη ΒΙ.ΑΛ. μετέφερε την άποψη στον περίγυρό του ότι ο 19χρονος Σύρος κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Έφτιαξε μέχρι και τη θηλιά…

Σύντομα οι έρευνες της Αστυνομίας έφεραν αποτέλεσμα αφού λίγες ημέρες αργότερα τα ανήλικα είπαν στους Αστυνομικούς ότι ο 19χρονος τους παρότρυνε να αυτοκτονήσουν προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης και να φύγουν από την «κόλαση» της ΒΙ.ΑΛ.. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας υπήρξε άμεση αφού εντόπισαν τον δράστη, τον συνέλαβαν και τον κρατούν υπό περιορισμό μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεσή του. Οι ανήλικοι μάλιστα κατέθεσαν ότι ο 19χρονος ήταν αυτός που έφτιαξε τη θηλιά στον 9χρονο διευκολύνοντάς τον στην απόπειρα αυτοκτονίας. 

Αμετανόητος ακόμα και μέσα στο Τμήμα

Παρότι ο 19χρονος επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, η εξέταση από τους γιατρούς έδειξε το ακριβώς αντίθετο. Αυτό επιβεβαίωσε και το γεγονός της συνάντησης του 19χρονου με τους δύο ανηλίκους μέσα στην Αστυνομία, όπου για μία ακόμη φορά τους παρότρυνε εκ νέου να αυτοκτονήσουν αν θέλουν να φύγουν από τη Χίο.

Η κατηγορία

Ο δράστης που αντιμετωπίζει την σοβαρή κατηγορία της συμμετοχής σε αυτοκτονία σύμφωνα με το άρθρο 301 του Ποινικού Κώδικα κινδυνεύει πλέον με φυλάκιση μέχρι και 5 έτη. «Όποιος με πρόθεση κατέπεισε άλλον να αυτοκτονήσει, αν τελέστηκε η αυτοκτονία ή έγινε απόπειρά της, καθώς και όποιος έδωσε βοήθεια κατ` αυτήν, τιμωρείται με φυλάκιση», αναφέρει ακριβώς το άρθρο.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση