2.3.2023 13:54

Θα δούμε επιτέλους φώτα στον Περιφερειακό της πόλης; - Βίντεο

Ένα σημαντικό έργο, που έρχεται να ακουμπήσει πάνω στη διαπιστωμένη ανάγκη του φωτισμού του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου, έρχεται να υλοποιήσει ο Δήμος Χίου.

Έτσι με ίδιους πόρους και μέσα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Περιφερειακού, από το ύψους του φράγματος Κόρης Γεφύρι μέχρι και τον κόμβο της Παναγίας Λατομίτισσας.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας, το πρόβλημα ξεκινά όχι από τα φωτιστικά σώματα- τα οποία ούτως ή άλλως θα αντικατασταθούν με led φώτα –αλλά από το δίκτυο ηλεκτροδότησης των φωτιστικών σωμάτων το οποίο εξ αρχής ήταν προβληματικό.

Αυτή, όπως εξήγησε, ήταν και η αιτία που τόσα χρόνια κάθε απόπειρα φωτισμού του περιφερειακού δρόμου έπεφτε στο κενό.

Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα το δίκτυο θα αντικατασταθεί και συνέχεια ο ανάδοχος εργολάβος θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Λεπτομέρεια του τρόπου εκτέλεσης των δημοσίων έργων στο νησί, είναι το γεγονός ότι από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι μέχρι και τον κόμβο του Αγίου Αρτεμίου, εκτιμήθηκε από την αρχική μελέτη ότι δεν έπρεπε να τοποθετηθούν φωτιστικά…!

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ