26.5.2021 13:50

Στοίχημα για το Κεντρικό Λιμεναρχείο η Προκυμαία χωρίς ηχορύπανση

Συλλογική η απόφαση για το αν θα κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας λέει ο Κεντρικός Λιμενάρχης που εισηγείται θετικά να αποδοθεί η μία λωρίδα στους πεζούς

Την πεποίθησή του ότι η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων από την προκυμαία μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου θα αυξήσει την οδική ασφάλεια και θα μειώσει αισθητά την ηχορύπανση στην Προκυμαία, μετέφερε μέσα από δηλώσεις του στον «π» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις που πάρθηκαν στο πλαίσιο της Λιμενικής Επιτροπής επεσήμανε ότι θα πρέπει να τύχουν της στήριξης κυρίως των κλάδων που εμπλέκονται, όπως οι μεταφορείς, ώστε να αποφευχθεί η παρουσία βαρέων οχημάτων εκτός των ωρών άφιξης των πλοίων.

Τα μέτρα

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν από την Τρίτη 1η Ιουνίου

  • Απαγόρευση της διέλευσης φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων μ.β επί της Χ.Ζ.Λ Χίου.
  • Απαγόρευση διέλευσης βυτιοφόρων οχημάτων, παντός είδους ταξινόμησης, των υδροφόρων οχημάτων και οχημάτων μηχανημάτων έργων (ΜΕ).
  • Παραχώρηση δικαιώματος διέλευσης φορτηγών οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν, καθώς  και των ελκυστήρων που μεταφέρουν φορτηγά επικαθήμενα προς φόρτωση/εκφόρτωση εντός/από το λιμένα Χίου. Οι ελκυστήρες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη χερσαία ζώνη λιμένα από τις 18:00 έως τις 20:00 για τη μεταφορά φορτίων προς φόρτωση στο βραδινό πλοίο. Τα εκφορτωμένα επικαθήμενα από το πλοίο μπορούν να μεταφέρονται μέσω της χερσαίας ζώνης λιμένα έως και μία (01) ώρα μετά τον κατάπλου των πλοίων. Ειδικότερα, για το πλοίο που καταπλέει απευθείας από τον Πειραιά νωρίς το πρωί , η διάρκεια ορίζεται στις (02) ώρες μετά τον κατάπλου του πλοίου.

Συλλογική η απόφαση για το κλείσιμο του ενός ρεύματος

Ερωτώμενος για την προσωπική του άποψη για το κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης, εκφράστηκε θετικά, θεωρώντας ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ένα ρεύμα θα πρέπει να αποδοθεί στους πεζούς, σημειώνοντας όμως ότι αυτό είναι μία συλλογική απόφαση η οποία θα πρέπει να παρθεί μέσα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ