18.11.2020 14:29

Στα 3,6 εκ. ευρώ καθορίστηκε το ύψος της ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου

Μέσα στο 2021 η δημοπράτηση και η συμβασιοποίηση του έργου και μέχρι τέλος του 2023 το πέρας των εργασιών, οι εντολές από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή

Στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης μεταξύ της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου, βρέθηκε σειρά έργων τα οποία εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο παρά πέντε της εκπνοής του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τη συζήτηση μονοπώλησε το θέμα της μεγάλης ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Χίου, αφού σήμερα καθορίστηκε ο ακριβής προϋπολογισμός του έργου, που φθάνει τα 3,6 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων με χρήματα του ΕΣΠΑ και μάλιστα με αυξημένο προϋπολογισμό σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Politischios.gr, τα 2,2 εκ. ευρώ θα αφορούν τα έργα που προβλέπονται μέσα στην αρχιτεκτονική μελέτη και τα 1,4 εκ. ευρώ, στις μηχανολογικές παρεμβάσεις οι οποίες είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν στο μέλλον στην κεντρική πλατεία και στο κέντρο γενικότερα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου, η ανάπλαση του Κήπου θα πρέπει να δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί μέσα στο 2021 ενώ το συνολικό έργο θα πρέπει να έχει αποπερατωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2023.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκαν και άλλα έργα όπως τα πεζοδρόμια της οδού Καλουτά, η αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων στάθμευσης και η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και τα αντιπλημμυρικά Καλοπλύτη και Παρθένη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ