22.6.2021 13:51

Σημαντική πρόοδος στη δημιουργία Open Mall αλλά απαιτείται κοινός βηματισμός

Στόχος ο πεζός να απολαύσει τον περίπατο στο κέντρο της πόλης αλλά να ωφεληθεί και η τοπική αγορά

Τον σχεδιασμό της υλοποίησης του έργου της δημιουργίας ανοικτών κέντρων εμπορίου, αποτύπωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η κοινή επιτροπή παρακολούθησης του έργου στην οποία συμμετείχαν οι Μανώλης Βουρνούς, Τάσος Ποδιάς, Παντελής Λεγάτος, Γιώργος Περρής και Γιώργος Γεωργούλης.

Η επιτροπή κατέθεσε τις απόψεις και τις παρατηρήσεις της, ώστε το τελικό παραδοτέο έργο να εξυπηρετεί δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι ο επισκέπτης πεζός να μπορεί να περιηγηθεί με ασφάλεια και άνεση στο ιστορικό κέντρο της πόλης ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με την προσβασιμότητα στα καταστήματα του κέντρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός επαγγελματιών που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον και που σπεύδουν να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο εγχείρημα, δηλαδή πώς θα είναι εξωτερικά τα καταστήματα, πώς θα αναμορφωθούν τα πεζοδρόμια, πού θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης κ.α..

«Πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουμε τις εργασίες προς το τέλος του έτους καθώς οι μελέτες για τις προσόψεις των κτιρίων, που θα διασφαλίζουν την ομοιομορφία είναι σχεδόν έτοιμες. Θα πρέπει όμως να υπάρχει και ένας κοινός βηματισμός από την πλευρά του Δήμου, δηλαδή να εκτελεί έργα το Επιμελητήριο αλλά παράλληλα να εκτελεί έργα και ο Δήμος Χίου από την πλευρά του», εξήγησε ο Παντελής Λεγάτος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ