29.11.2021 12:25

Προβληματισμός για τα αρχαιολογικά ευρήματα και φόβοι για τυχόν καθυστερήσεις στο αντιπλημμυρικό της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανασκαφικές εργασίες στο αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη το πρωί της Δευτέρας 29.11.2021

Ιδιαίτερο προβληματισμό στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, προκαλούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια του αντιπλημμυρικού έργου του Καλοπλύτη, με τον Δήμο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία να βρίσκονται σε καθημερινή στενή επαφή ώστε τα όποια προβλήματα να ξεπερνιούνται σταδιακά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, μετά τα ευρήματα της Παρασκευής, τα οποία δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη αξία, σειρά είχε ένας αρχαίος τάφος μαζί με οστά, που εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας.

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση του έργο που προς το παρόν περιορίζεται σε μερικές μόνο ώρες, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο τι μπορεί να έρθει στην επιφάνεια τις επόμενες ημέρες.

Ανασκαφικές εργασίες στο αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη το πρωί της Δευτέρας 29.11.2021

Όπως πάντως εξήγησε ο ίδιος στην κάμερα του «Πολίτη» τα έργα, εκτελούνται πάντα υπό την καθοδήγηση και την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ώστε τα ευρήματα να αξιολογούνται κατά περίπτωση ως προς τη σημαντικότητά τους.

Ανασκαφικές εργασίες στο αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη το πρωί της Δευτέρας 29.11.2021

Ως προς την πορεία εξέλιξης των εργασιών ο κ. Ξενάκης επεσήμανε ότι το αντιπλημμυρικό έργο συνεχίζεται με την οδό Ψυχάρη, ώστε αυτή να παραδοθεί ίσως και το πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη, τη στιγμή που τα συνεργεία του αναδόχου, ετοιμάζονται να ρίξουν ισοπεδωτική άσφαλτο στο τμήμα από τη Λεωφόρου Αιγαίου μέχρι και την Ψυχάρη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ