6.9.2017 21:55

Προσφυγή στο Σ.τ.Ε. για τη μοριοδότηση αλλά τα αποτελέσματα σε 2 χρόνια

Οπλισμένοι με αρκετή υπομονή θα πρέπει να είναι όσοι Χιώτες εισακτέοι θελήσουν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να διεκδικήσουν την ισότιμη μεταχείρισή τους από το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή το ζήτημα της μοριοδότησης τους εξαιτίας του σεισμού του Ιουνίου.

Σε ενημερωτική συνάντηση που είχαν οι γονείς παιδιών που διεκδίκησαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ/ ΤΕΙ μέσω των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, με τον Δικηγόρο Κώστα Βεργίνα, αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του ζητήματος.

Όπως ειπώθηκε από τον κ. Βεργίνα η διαδικασία προσφυγής στο Σ.τ.Ε. θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο με κύριο αίτημα την ισότιμη αντιμετώπιση των μαθητών. «Στόχος μας δεν είναι η σύγκριση με τη Λέσβο. Αυτό που ζητάμε εμείς είναι η ίση αντιμετώπιση. Να αποδείξουμε δηλαδή ότι κάτω από τις ίδιες συνθήκες δεν υπήρξαν οι ίδιες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Βεργίνας.

Αναφερόμενος μάλιστα στον χρόνο που θα απαιτηθεί υπογράμμισε ότι η απόφαση του Σ.τ.Ε. ίσως έρθει σε 2 χρόνια. «Τότε θα πρέπει το Υπουργείο να αποκαταστήσει την αδικία. Να δει δηλαδή σε ποια σχολή θα περνούσε κάποιος, σύμφωνα με τον μηχανογραφικό του δελτίο και να εισαχθεί με βάση τα μόρια που θα συγκέντρωνε εάν μοριοδοτούνταν κατά τον ίδιο τρόπο που μοριοδοτήθηκαν οι μαθητές της Λέσβου», ανέφερε ο ίδιος. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ