4.1.2021 13:29

Πράσινη μετακίνηση, αναβάθμιση φωτιστικών σωμάτων και νέες μπασκέτες

Σειρά έργων σε ΕΣΠΑ και σε Leader

Πλήθος έργων έχει δρομολογήσει ο Δήμος Χίου για το 2021 καθώς προβλέπεται η δημοπράτηση του Δημοτικού Κήπου ύψους 3.700.000 ευρώ αλλά και μέσα από το τρέχον ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση του έργου της οδού Καλουτά αλλά και υπαίθριων πάρκινγκ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ξενάκης σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε ενημέρωσε για την ένταξη σημαντικών έργων όπως: την προσθήκη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σταθμών φόρτισης αλλά και την αναβάθμιση φωτιστικών σωμάτων στον Περιφερειακό Καρφά - Μ.Λιμνιώνα.

Ένα βήμα πιο κοντά στην «πράσινη μετακίνηση»

Ευχάριστη είδηση αποτελεί η προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η  δημιουργία σταθμών φόρτισης τους. Η ένταξη του έργου θα γίνει μέσα από το πράσινο ταμείο με τον Δήμο να προχωρά στην προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τους αντίστοιχους σταθμούς φόρτισης.

«Θα τα θέσουμε στην κυκλοφορία για να κάνουν την κυκλική διαδρομή από τα Ταμπάκικα η οποία θα περιλαμβάνει κι άλλους σταθμούς στάθμευσης περιφερειακά και θα κατεβαίνει μέχρι την οδό Βερίτη σε συνέχεια από την οδό αεροπόρου Ροδοκανάκη, την Φάρκαινα και έπειτα την παραλιακή», όπως περιέγραψε ο Γ.Ξενάκης.

Επίσης προβλέπεται και η δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης για την διευκόλυνση των πολιτών:

«Η ροή των αυτοκινήτων θα είναι συνεχής ώστε οι πολίτες με την πρόσθεση κι άλλων χώρων στάθμευσης να αφήνουν τα αυτοκίνητα περιφερειακά και να πηγαίνουν με τα πόδια.» δήλωσε.

Δύο προτάσεις στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή

Από το τρέχον leader «Αλιείας και Θάλασσας» θα υποβάλλει η Τεχνική Υπηρεσία στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή δύο προτάσεις για έργα της τάξεως των 500.000 ευρώ.

Το πρώτο αφορά στην αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων από τον Καρφά μέχρι και τον Μέγα Λιμνίωνα. Η αναβάθμιση προβλέπεται να είναι με την μορφή πάνελ αντίστοιχων της περιοχής «Bella Vista». Για το έργο αυτό προβλέπονται 395.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο αφορά την αντικατάσταση όλων των μπασκετών. Το ύψος του έργου αντιστοιχεί σε 115.000 ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ