Χίος Πόλη

4/12/18 13:51

τελ. ενημ.: 4/12/18 15:04

ΦΩΤΟ | Έξυπνα φανάρια στον Περιφερειακό αλλά… από τον Μάρτη

Σε 25 ημέρες παραδίδονται στην κυκλοφορία το 1ο και το 4ο τμήμα του Περιφερειακού της πόλης της Χίου

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνουν πλέον τα έργα στο 1ο και στο 4ο τμήμα του Περιφερειακού της πόλης της Χίου καθώς τα χρονικά περιθώρια που θέτει η Ε.Ε. για την παράδοση του έργου δεν αφήνουν ανοιχτό κανένα ενδεχόμενο το έργο να παραδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ήδη οι τελικοί λογαριασμοί για το έργο έχουν δοθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου προς πληρωμή και απομένει πλέον η κατασκευή των νησίδων καθώς και η τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφορίας, ώστε τέλος Δεκεμβρίου ολόκληρο το έργο, από τη Λεωφόρο Ενώσεως μέχρι την παραλιακή του Βροντάδου να δοθεί προς χρήση από τους πολίτες.

Έξυπνα φανάρια

Μοναδική εκκρεμότητα, όπως εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Απ. Τζιώτης θα είναι η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών που θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κίνηση στον δρόμο.

Ωστόσο, για να προχωρήσει η τοποθέτησή τους, θα πρέπει πρώτα να γίνει μέτρηση του κυκλοφοριακού φορτίου ώστε να ρυθμιστεί σωστά το λογισμικό, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα χρονική στιγμή αφού το έργο δεν έχει παραδοθεί προς χρήση.

«Οι γραμμές για τα φανάρια έχουν περαστεί κι έτσι δεν θα χρειαστεί να σκάψουμε ή να κάνουμε επιπλέον εργασίες στο μέλλον. Ευελπιστώ ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν τοποθετηθεί και οι φωτεινοί σηματοδότες», κατέληξε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

 

Δείτε επίσης