4.1.2021 7:52

Φ.Ο.Κ.: «Πάρτε τις νταλίκες μέσα από τον Κάμπο»

Ανακοίνωση του Φιλοπρόοδου Ομίλου κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου

Την εύλογη αγανάκτηση και αντίδραση των κατοίκων του Κάμπου, προκάλεσε η απόφαση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, να προχωρήσει στην ενοικίαση του αγροκτήματος Παπαντελίδη σε μεταφορική εταιρεία.

Σε επιστολή του προς τους φορείς της Χίου, ο Φ.Ο.Κ. ζητά την άμεση απομάκρυνση των νταλικών από το σημείο λέγοντας ότι πρόκειται για αγρόκτημα 10 στρεμμάτων, που αποτελείται από γη υψηλής παραγωγικότητας.

Αναλυτικά ο Φ.Ο.Κ. αναφέρει:

 Αξιότιμοι-ες κύριοι-ες,

Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μας η Διοίκηση του ‘’Σκυλίτσειου’’ Γενικού Νοσοκομείου Χίου προέβη στην ενοικίαση του επί της οδού Γιάννη Χρήστου στον Παραδοσιακό και Ιστορικό Τόπο του Κάμπου αγροκτήματος Παπαπαντελίδη σε μεταφορική εταιρεία.

Το εν λόγω αγρόκτημα περίπου 10 στρεμμάτων αποτελείται από γη υψηλής παραγωγικότητας, μία λιθόκτιστη κατοικία παραδοσιακού χαρακτήρα, επίσης μια αποθήκη – αμαξοστάσιο εποχής, καθώς, επίσης, και αξιόλογο μαγγανοπήγαδο.

Εκφράζουμε την λύπη μας γι’ αυτό για τους εξής λόγους:

  1. Το αγρόκτημα βρίσκεται όπως αναφέραμε στον Παραδοσιακό Οικισμό του Κάμπου, ο οποίος επιπλέον είναι και Ιστορικός Τόπος με αποτέλεσμα να προστατεύεται από συγκεκριμένες διατάξεις.
  2. Πέραν των συγκεκριμένων διατάξεων αναφερόμαστε και στην ηθική υποχρέωση του κάθε δημοσίου φορέα για την διαφύλαξη της ιστορικότητας του χαρακτήρα και των δυνατοτήτων της περιοχής, τα οποία κινδυνεύουν από ασύμβατες προς αυτόν χρήσεις γης, όπως η εγκατάσταση μιας μεταφορικής εταιρείας.
  3. Θα είναι επιπλέον εφιαλτική η ιδέα της δημιουργίας ενός κακού  προηγούμενου για όλη πια την περιοχή του Ιστορικού Τόπου στο μέλλον.
  4. Ο προφανής – τέλος – κυκλοφοριακός φόρτος χωρίς την ανάλογη οδική υποδομή θα είναι επικίνδυνος.

Γι’ αυτούς τους λόγους καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη πράξη και καλούμε κάθε φορέα να αντιδράσει, ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους δράσεις στον Ιστορικό Τόπο του Κάμπου, που μοιραία ανοίγουν και τον δρόμο για την υποβάθμισή του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ