14.3.2022 13:48

Παραμελημένα τα περισσότερα καταφύγια στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πολλές περιπτώσεις είναι μη εφοδιασμένα και χρησιμοποιούνται ως αποθήκες

Τις σοβαρές διαστάσεις της εγκατάλειψης των καταφυγίων στη Χίο, ανέδειξε ο πρώτος οργανωμένος έλεγχος των αρχών στις 55 τοποθεσίες, σε όλο το νησί, που σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, επεσήμανε ότι ο έλεγχος είναι επιβεβλημένος και γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, στον τελευταίο έλεγχο όπως είπε, φάνηκε ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με εγκαταλελειμμένους χώρους, που κάθε άλλο παρά για καταφύγια μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα από τα 55 καταφύγια σε όλη τη Χίο είναι παραμελημένα και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ως αποθήκες.

Κατά τον αντιπεριφερειάρχη, ο εφοδιασμός των καταφυγίων είναι ευθύνη του Δήμου, όμως η αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Π.Π. της Περιφέρειας και το Τμήμα Υγιεινής της Π.Ε. Χίου θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σημεία σε όλη τη Χίο, ώστε κάποια μέρη να αποχαρακτηριστούν και κάποια να χαρακτηριστούν ως καταφύγια.

Στο ερώτημα του «π», με ποιο τρόπο θα γίνει η ενημέρωση του κόσμου αν παραστεί ανάγκη, ο κ. Βρουλής σημείωσε ότι, η ενημέρωση των πολιτών θα γίνει όταν πρέπει από αυτούς που πρέπει.

«Προς ώρας κι επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν τέτοιο γείτονα όπως είναι η Τουρκία, καλό θα είναι να μην γίνουν γνωστά ποια είναι τα καταφύγια στη Χίο», δήλωσε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ