18.6.2024 14:56

"Όλοι μαζί να δώσουμε λύση για τη στάθμευση στο αεροδρόμιο της Χίου" (Video)

"Πόντιος Πιλάτος η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου", λέει ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής.

Συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης έξω από το αεροδρόμιο της Χίου, ζήτησε μέσα από δηλώσεις του στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, στον απόηχο της παρέμβασης της Π.Ε. Χίου στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου.

Η ανάγκη για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης προέκυψε από την πίεση που ασκείται στις υφιστάμενες υποδομές. Όπως ανέφερε ο κ. Βρουλής, «ήρθαν εδώ οι άνθρωποι των ταξί, οι άνθρωποι που έχουν ενοικιαζόμενα και όσοι δέχτηκαν κλήσεις από την αστυνομία όταν είχαν παρκάρει στη διαχωριστική γραμμή». Αυτή η κατάσταση κατέστησε επιτακτική την ανάγκη για τη λήψη μέτρων.

Η πρόταση του κ. Βρουλή περιλαμβάνει τη μετατροπή των τριών γραμμών κυκλοφορίας σε δύο, δημιουργώντας χώρο για στάθμευση κατά μήκος της παραλιακής γραμμής. Ωστόσο, η πρόταση αυτή απαιτεί τη συνεργασία με την Επιτροπή Κυκλοφορίας και την αστυνομία, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βρουλής, «Η Επιτροπή Κυκλοφορίας σαν Πόντιος Πιλάτος σήκωσε τα χέρια ψηλά και λέει ‘κοιτάξτε εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι’. Περιμένω βέβαια και από την αστυνομία γιατί το έχω στείλει και στην αστυνομία ώστε να μας απαντήσει αν εγκρίνει ή όχι».

Η υλοποίηση της πρότασης εξαρτάται επίσης από τη συνεργασία με τον Δήμο Χίου, καθώς η Επιτροπή Κυκλοφορίας έχει μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Ο κ. Βρουλής τόνισε ότι «αν έχεις τη θετική γνωμοδότηση, τότε προβαίνεις σε κάποιες πράξεις που πρέπει να γίνουν». Αναγνώρισε επίσης την ευθύνη της περιφέρειας σε περίπτωση ατυχήματος, τονίζοντας την ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευκολία των πολιτών.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναμένει την απάντηση της αστυνομικής διεύθυνσης και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις μόλις ληφθούν όλες οι γνωμοδοτήσεις. Ο στόχος είναι να βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετήσει τόσο τους επαγγελματίες όσο και τους πολίτες, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αιχμής. Εν αναμονή των αποφάσεων, ο κ. Βρουλής υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και της κοινής προσπάθειας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ