9.10.2018 22:41

Οι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί καλούν τους γονείς να ακυρώσουν το εξώδικο

Με ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί της Περιφερειακής Ενότητας Χίου καλούν τους γονείς να επανεξετάσουν τη στάση τους και να ακυρώσουν το εξώδικο, που έστειλαν μερικές ημέρες σε διευθυντές σχολείων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Γνωρίζουμε ότι τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου έχουν επωμιστεί το βάρος του προσφυγικού κύματος. Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει με τον πλέον πρόχειρο και ανεύθυνο τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα. Γνωρίζουμε ότι η Ε.Ε. με τη στάση της εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι η αιτία των μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών βρίσκεται στους πολέμους πολιτικών συμφερόντων και τον φανατισμό (κυρίως λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων).

Όμως δεν μπορούμε, επικαλούμενοι όλα αυτά τα κακώς κείμενα, να «τιμωρούμε» τα παιδιά αυτά και να τα εγκλωβίζουμε στις άθλιες συνθήκες της ΒΙΑΛ. Τα παιδιά των προσφύγων / μεταναστών δεν φταίνε σε τίποτα. Είναι τα θύματα μιας σκληρής πραγματικότητας που η «ανάγκη» και η «ελπίδα» τα έφερε στην πατρίδα μας. Δεν αρμόζει σε μια πολιτισμένη χώρα, όπως θέλει να αυτοπροσδιορίζεται η Ελλάδα, να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά (οποιασδήποτε καταγωγής) ως αντικείμενα που μπορούμε να τα στοιβάξουμε κάπου αρκεί να μην μας ενοχλεί η παρουσία τους. Να κρύψουμε κάπου το «πρόβλημα»! Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα παιδιά ως εστίες μόλυνσης που θα μολύνουν τα παιδιά μας.

Κατανοούμε ως ένα βαθμό την αγανάκτησή σας, όμως δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τέτοιες πρακτικές τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα καθώς οδηγούν σε περιθωριοποίηση, ξενοφοβία και έξαρση ρατσιστικών πρακτικών και αντιλήψεων. Αντιλήψεις που υποβόσκουν διαχρονικά και ψάχνουν πρόσφορο έδαφος για να βγουν και πάλι στην επιφάνεια και να σπείρουν το μίσος.

Δεν πρέπει να διχαστεί η χιώτικη (και γενικότερα η ελληνική) κοινωνία. Δεν είναι καιρός για ανακοινώσεις μίσους και αποκλεισμού! Ας ενώσουμε τις φωνές μας προς τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές κυβερνήσεις απαιτώντας να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες από την Ελλάδα, η οποία σηκώνει δυσανάλογο βάρος από αυτό που της αναλογεί και μπορεί να διαχειριστεί. Να απαιτήσουμε στα νησιά μας να καθοριστεί ανώτατος αριθμός παρουσίας προσφύγων λόγω νησιωτικότητας και γεωπολιτικών λόγων. Να απαιτήσουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους. Σκεφτείτε:

Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό, αλλά δεν έχουμε όλοι τον ίδιο ορίζοντα.

Μην κάνετε στους άλλους ό,τι δεν θα θέλατε να κάνουν εκείνοι σε εσάς!

Σας καλούμε να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας να δώσει στα ταλαιπωρημένα αυτά παιδιά ελπίδα και λίγη χαρά σε ένα περιβάλλον που δεν θα τους θυμίζει πόσο σκληρή είναι η προσφυγιά κι ο κόσμος γύρω τους».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ