20.9.2018 10:14

Νέος πάγος από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στην ανάπλαση του δημοτικού κήπου

Ούτε αυτή τη φορά, στην «επιχείρηση χαμηλών τόνων», πέτυχε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να παρακάμψει τις αντιρρήσεις του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Χίου για την έγκριση της μελέτης «Ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου – Μετατροπή των οδών Πολυτεχνείου και Χιόνης σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας στο Ιστορικό Κέντρο του Δήμου Χίου, δημιουργία της πλατείας Οίκου Χίου Διδασκάλου και ανάπλαση ανατολικού τμήματος πλατείας Βουνακίου και οδού Κένεντυ της Δημοτικής Ενότητας Χίου».

Τα συμπληρωματικά στοιχεία που κατατέθηκαν στα μέλη του Συμβουλίου μάλλον δεν έχουν κριθεί επαρκή, με αποτέλεσμα οι αλλεπάλληλες συνεδριάσεις να πάρουν νέα αναβολή, άγνωστο για πότε, καθυστερώντας κι άλλο την εξέλιξη των διαδικασιών για την ένταξη του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του Συμβουλίου προβλημάτισε έτη περεταίρω η επισήμανση των θιγόμενων κατοίκων ότι για την έγκριση της μελέτης απαιτούνταν πρόσθετες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις επειδή σε τέτοιας ευρείας κλίμακος παρεμβάσεις υπάρχει σχέδιο πόλεως.

Διαβλέποντας μάλιστα τη σχολαστική εξέταση από τους θιγόμενους κάθε πτυχής της υπόθεσης και ενοχλούμενοι από την ουσιαστική απόκρυψη από το Δήμο της παρέμβασης του Λιμεναρχείου, με την οποία υποδείκνυε τους φόβους του για σοβαρές κυκλοφοριακές εμπλοκές, ανέβαλαν εκ νέου τη λήψη απόφασης.

Στελέχη της Περιφέρειας διευκρίνιζαν στον «π» ότι τα χρονικά περιθώρια για την ένταξη του έργου δεν είναι απαγορευτικά, πλην όμως διακρίνεται ότι υπάρχει πια ένα ισχυρό κλίμα δυσπιστίας μεταξύ του Συμβουλίου και των δημοτικών υπηρεσιών, καθώς, μολονότι μεσολάβησε επαρκής χρόνος για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις, η δημοτική αρχή επιμένει στην κεντρική φιλοσοφία των αλλαγών, αδιαφορώντας για τις σοβαρές επισημάνσεις για το κυκλοφοριακό.

Τα … ρέστα της

Για τη δημοτική αρχή η ένταξη του έργου προορίζεται να γίνει το «βαρύ χαρτί» του προεκλογικού της προγράμματος και τυχόν … ατύχημα στην αδυναμία έγκρισης του από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής θα της στερήσει τη λάμψη του πιο σημαντικού σχεδιασμού της. Δεν παραδειγματίζεται όμως από το παρελθόν, όταν έργα που συνάντησαν ισχυρές αντιδράσεις από την κοινωνία τουλάχιστον καθυστέρησαν δραματικά μέχρι την ολοκλήρωση τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ