22.8.2023 15:48

Μόνη λύση για τους κατοίκους της «Γεωργίου Βούρου» η ενοικίαση οικοπέδων από τον Δήμο Χίου – Βίντεο

Σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα ο αποχαρακτηρισμός του δρόμου ως εθνικού οδικού δικτύου και η μετατροπή του σε δημοτική οδό

Στη συλλογή υπογραφών προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της μη ύπαρξης χώρων στάθμευσης επί της οδού «Γεωργίου Βούρου» προχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής, επιδίδοντας το έγγραφο τόσο στον Δήμο Χίου όσο και στον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη Βορείου Αιγαίου.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι με βασιλικό διάταγμα, ο συγκεκριμένος δρόμος – δηλαδή ο εσωτερικός παράλληλος του Νοσοκομείου που καταλήγει στο Τάγμα- έχει χαρακτηριστεί ότι εθνικό επαρχιακό οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η στάθμευση καθ όλο το μήκος του με κίτρινες διαγραμμίσεις.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ακόμα και σε σημεία που το πλάτος επιτρέπει τη στάθμευση οχημάτων, η Τροχαία Χίου – και ορθώς- να επιβάλει πρόστιμα για παράνομη στάθμευση.

Σε αναζήτηση οικοπέδων ο Δήμος Χίου

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, μία πρώτη άμεση λύση, θα μπορούσε να ήταν η ενοικίαση διαθέσιμων οικοπέδων κατά μήκος της οδού, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα έχουν πρόσοψη επί της οδού, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης.

Όπως εξήγησε, ο Δήμος Χίου έχει ήδη απευθύνει ενδιαφέρον για την ενοικίαση οικοπέδων από ιδιώτες, λέγοντας ότι, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε σημαντικά την κατάσταση.

Χρονοβόρα η διαδικασία

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη, Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος εξήγησε ότι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα αναιρεί την ισχύ του προϋπάρχοντος Βασιλικού Διατάγματος αποτελεί μία χρονοβόρα διαδικασία, την οποία ωστόσο έχει ξεκινήσει εδώ και 1 χρόνο η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας ώστε ο συγκεκριμένος δρόμος να χαρακτηριστεί επιτέλους ως δημοτική οδός.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ