17.7.2020 13:16

Μελέτη 102.500 ευρώ για τη δημιουργία κόμβων στο αεροδρόμιο [vid]

Προς δημοπράτηση πηγαίνει το έργο για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού του αεροδρομίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Π.Μπουγδάνο να επισημαίνει ότι η δημοπράτηση θα γίνει μέσα στον Αύγουστο και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος.

«Το θέμα πέρασε από την οικονομική επιτροπή και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει ο δρόμος με αρχικό προϋπολογισμό 4εκ.€» ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος, επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με συνέπεια προχωρά στις υποχρεώσεις της.

Η δημιουργία κόμβου

Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα   δημοπρατεί  τη μελέτη  για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο του αεροδρομίου καθώς και  διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Όπως εξήγησε ο κ. Μπουγδάνος η συγκεκριμένη μελέτη θα λάβει υπ’ οψη όλα τα δεδομένα της μετατόπισης του δρόμου ενώ προβλέπει και τη δημιουργία παρκινγκ έξω από το αεροδρόμιο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 102.516 ευρώ και σε αυτή περιλαμβάνονται μελέτες τοπογραφίας, γεωτεχνικές έρευνες, περιβαλλοντικές μελέτες, μελέτες υδραυλικών συστημάτων, λιμενικών έργων, μηχανολογικών καθώς και μελέτες συγκοινωνιακών έργων.

To αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει την οριστική μελέτη

συγκοινωνιακών έργων και το σύνολο των υποστηρικτικών μελετών για την μελέτη ισόπεδου κόμβου για την είσοδο-έξοδο στον κρατικό αερολιμένα «Όμηρος».

Η προθεσμία εκτέλεσης της σύμβασης είναι 10 μήνες και κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ