23.7.2021 14:23

Με drone η αποτύπωση του παραλιακού μετώπου από Δασκαλόπετρα μέχρι Κοντάρι

Πρώτος στόχος η νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων από το Πετροκάραβο μέχρι τη Λεωφόρο Ενώσεως

Το πρώτο μεγάλο βήμα προς το μεγάλο έργο της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου από τη Δασκαλόπετρα μέχρι και το Κοντάρι κάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χίου, με τον ανάδοχο εργολάβο της μελέτης να βρίσκεται στη Χίο προκειμένου να το αποτυπώσει από αέρος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ξενάκη, η αποτύπωση θα γίνει με drone, τα οποία θα καταγράψουν κάθε πτυχή του παραλιακού μετώπου και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η λεπτομερής καταγραφή των ενεργειών που πρέπει να γίνουν.

Πρώτο στάδιο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, είναι η καταγραφή όλων των αυθαιρεσιών του συγκεκριμένου τμήματος του παραλιακού μετώπου και η έπειτα νομιμοποίησή τους, αφού η νέα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα του παρελθόντος που έχουν να κάνουν με παράνομες επιχώσεις που έγιναν δεκαετίες πριν από τους πρώην Δήμους.

Σημαντική παράμετρο, σύμφωνα με τον κ. Ξενάκη, αποτελεί βέβαια το κόστος της νομιμοποίησης, αφού υπάρχουν αρκετές αυθαιρεσίες που θα πρέπει να νομιμοποιηθούν ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Σε κάθε περίπτωση, εξήγησε ο κ. Ξενάκης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ένα έργο που αποτελεί τη σημαία της Δημοτικής Αρχής και τη βούληση του Δημάρχου Στ. Κάρμαντζη, ξεκινά και θα συνεχιστεί με τελικό στόχο την ολική ανάπλαση από τη Δασκαλόπετρα μέχρι και τον Καρφά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ